Haberler

Bayırbucak Türkmenleri Yardım Tırı Ünye'den Yola Çıktı

Ünye Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanya kapsamında toplanan gıda ve giyim ürünlerinden oluşan yardımlar yola çıktı.

Ünye Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanya kapsamında toplanan gıda ve giyim ürünlerinden oluşan yardımlar yola çıktı.

Ünye Belediyesi'nce bir süre önce "Haydi Ünye el ele, yardım edelim Türkmenlere ve Suriyelilere" sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde bir tır dolusu gıda, kıyafet ve zorunlu ihtiyaçlardan oluşan yardım ürünleri toplandı.

Yardım malzemelerinin Yayladağ Sınır Kapısı'ndaki Türk Kızılayı temsilcilerine teslim edileceğini belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ünye halkının bu yardımlarla birlikte duyarlılığını gösterdiğini anlatan Çamyar, şunları kaydetti:

"Bayırbucak'taki ihtiyaç sahiplerinin bir nebze olsun yarasına merhem olabiliyorsak ne mutlu bize. Ünye halkı duyarlılığa sessiz kalmadı ve bir aylık kampanya süremizde bir tırın içerisini dolu hale getirdik. Biz görüşmelerimizi gerçekleştirerek en fazla neye ihtiyaçları olduğunu öğrendik. Öncelikle konserve olmak üzere bozulmayan gıda maddelerine, çocuk bezine, mamasına, yatağa, termal ısı verebilecek olan giyeceklere, botlara ihtiyaç olduğunu tespit edip, bunları karşılamış olduk. En son görüşmemizde cephede savaşan, vatanını korumak için şahadet şerbetini içen kardeşlerimiz için ceset torbası ve kabir malzemeleri gibi bizden bazı talepler de oldu. Biz de ihtiyaç olan malzemeleri tedarik ederek yardım tırımızı yola çıkarıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ünye Belediyesi Türk Kızılayı Ahmet Çamyar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title