Haberler

    Bayern Münih Alonso Transferini Bitirdi!

    İspanyol yıldızı Javi Martinez'in uzun süreli sakatlığının ardından arayışa geçen Bayern Münih, Real Madrid'in tecrübeli ismini renklerine bağladı.

    Bayern Münih yöneticisi Jan-Christian Dreesen, yeni transfer Mehdi Benatia'nın imza töreni sırasında yaptığı açıklamada, "Real Madrid ile prensipte anlaştık. Xabi Alonso yarın Münih'e gelerek sağlık kontrolünden geçecek" dedi.

    Geçtiğimiz gün İspanya Milli takım kariyerine son veren 33 yaşındaki futbolcu için, Real Madrid'e 6.5 Milyon Euro bonservis bedeli ödenecek.

    2009 yazında Liverpool'dan 30 Milyon Pound karşılığında Real Madrid renklerine bağlanan ortasaha futbolcusu, İspanyol ekibin vazgeçilmez isimlerinden biri olmuştu.

    5 sezonda toplam 236 resmi maça çıkan ve 6 gol atıp 32 de asist yapan Alonso'nun, Real Madridile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyordu.

    2010 Dünya Kupası'nda İspanya'nın oynadığı maçların tamamında ilk 11'de sahaya çıkan ve şampiyonluğun mimarlarından olan tecrübeli futbolcu, Milli formayı toplamda ise 114 defa terletirken, 16 kez de fileleri havalandırdı.

    11 yıllık Milli takım kariyerine dün yaptığı açıklamayla son veren Xabi Alonso'nun, Real Madrid'in yaz döneminde Bayern'den Toni Kroos'u transfer etmesinin ardından forma şansı azalmıştı.

    2004 yılında Real Sociedad'dan 10.5 Milyon Pound karşılığında Liverpool'a transfer olan ortasaha futbolcusu, İngiliz ekipte ise toplamda 210 resmi maçta görev almış ve 19 gol kaydetmişti.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Bayern Münih Real Madrid Xabi Alonso İspanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title