Haberler

Baydemir: Siyaset Zenginleşme Alanı Değildir

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa 1. sıra Milletvekili Adayı Osman Baydemir, 'Siyaset zenginleşme alanı değildir' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa 1. sıra Milletvekili Adayı Osman Baydemir, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti. Ziyaretinde işçilerin öğle yemeği davetine katılan Baydemir, 'Siyaset zenginleşme alanı değildir' dedi.

Seçim turları kapsamında gittiği OSB ziyaretinde ilk olarak OSB Müdürü Oktay Yaşar ve yetkilileri ile bir süre sohbet eden Baydemir, "Siyaset bir meslek değildir, bir mesleğe dönüştürülmemelidir. Siyaset bir bütün olarak ülke sorunlarına çözüm bulma mekanizmasıdır. Siyaset ülkenin bütün farklılıklarının bir arada, eşit, birini diğerine üstün kılmadan yaşatma sanatıdır. Siyasetçi de bunların tesisi için kendini vakfeden kişidir. Siyaset, siyasetçi için zenginleşme alanı değildir. Zenginleşmek isteyenler, bu en doğal haklarıdır ticaret yapsınlar" dedi.

Türkiye'de siyasetin böyle yaşanmadığını dile getiren Baydemir, şunları söyledi; "Barış bu ülkenin vazgeçilmezidir. Barışı tesis etmeden, kardeşlik hukukunu tesis etmeden, etnik kimliklerimiz arasında, çoğulculukta birlik olmadan, insani kaynaklarımız, ekonomik kaynaklarımızı hayata geçiremiyoruz. 70 yıldır bu ülkenin en büyük kayıbının sebebi tektipleştirme politikalarıdır. Tam da bu noktada HDP çok büyük bir başarıyı yakalamıştır. Bu ülkenin bütün çeşitlilikleri, çoğulculukta birliği yakaladı ve HDP çatısı altında yeni bir yaşamı organize etmeye çalışıyoruz."

'ÜRETİMSİZLİK VARSA YOKSULLUK KAÇINILMAZDIR'

Osman Baydemir, "Organize sanayi bölgemiz, üretim alanımızdır. Aslında yaşama her açıdan üretim perspektifi ile bakmak lazım. Bir insanın derdi ile dertlenmek demek, üretime sevk etmek demektir. Çözüm üret demektir, sıkıntılarını gider demektir. Sorumluluk al demektir. Bugün sizin burada oluşunuz aynı zamanda bir sorumluluk alma çabasıdır. Bizim bugün burada oluşumuz da bir sorumluluk yüklenme çabasıdır. Örneğin bir ülkede, bir şehirde üretimsizlik varsa yoksulluk kaçınılmazdır. Yoksulluk varsa sosyal problemler kaçınılmazdır. Sebep sonuç ilişkilerinin tümünü objektif olarak görmek ve bunların üzerine gitmektir" diye konuştu.

'YAŞAMI SOSYAL HAK ÜZERİNE İNŞA EDECEĞİZ'

Baydemir daha sonra bölgedeki fabrikaları ziyaret etti. Organize sanayi çalışanlarının ilgi gösterdiği Osman Baydemir, bir trafo fabrikasında işçiler ile birlikte öğlen yemeği yedi. Burada da emekçilerin sorunları ve hükümetin ekonomik politikalarını eleştiren Baydemir şunları söyledi; "Emekçinin eli en temiz eldir. Bütün bu çabamız her şeyden önce bu ülkede sulhun inşasıdır. Sulh olduğunda, emin olun adaletin temelini atabiliriz. Yaşamı da sosyal hak üzerine inşa etme imkanı bulabiliriz. HDP'nin temel düsturu emeğin değerini bulmasıdır. Alınterinin hakkını alabilmesidir. Maalesef AKP hükümeti ile birlikte adeta modern kölelik getirildi. Asgari ücret bir insanın hayatını sürdürülebilmesi için yeterli bir rakam değildir. Ama bu rakamı belirleyen hükümettir. HDP ile birlikte asgari ücret, kamu özel ayrımı olmaksızın en az 1800 lira olacaktır. Toplu sözleşmeye dayalı, sendikaya dayalı, emekçinin hakkının korunacağı bir ekonomik politikanın arayışı içerisinde olacağız. Emek hakkına kavuştuğunda işveren de daha fazla kazanacaktır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Organize Sanayi Bölgesi Osman Baydemir Oktay Yaşar Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (1)

salomobilWeb@haberler.com:

Fakıbaba dururken Baydemir neki.diyarbakırı batırdı sıra urfada.urfa halkı terörü sokmaz şehrine

1
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title