Haberler

Baydemir, Milletvekili Olarak Belediyede

Güncelleme:

HDP'nin Urfa milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

HDP Urfa milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Leyla Güven, Ziya Çalışkan, HDP Urfa İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, DBP Urfa İl Eş Başkanları Yasemin Kılıç ve İsmail Kaplan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti.


Anlı, konuklarını çiçeklerle karşıladı. Anlı ve milletvekilleri, birlikte belediye meclisinde yapılan grup toplantısını ziyaret etti. Burada vekiller, meclis üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı. Meclis salonunda konuşan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, saldırılardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Milletvekilleri daha sonra Eşbaşkan Anlı'nın makamına geçti.

Anlı: Yakalanan Başarı Ülkeye Yeni Bir Soluk Kazandıracak


Ziyarette konuşan Eşbaşkan Fırat Anlı, seçimlerde yakalanan başarının gelecek açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, seçimlerde yakalanan başarılarının bütün coğrafyaya yeni bir soluk kazandırdığını söyledi. Pazar günü yapılan seçimlerde yüreklerinin Urfa'da da attığını belirten Anlı, yakalanan başarıdan dolayı da oldukça mutlu olduklarını ve bu sebeple de Urfa'ya sıcacık selamlar gönderdiklerini ifade etti. Seçimlerde gösterilen büyük emeklerin amacına ulaşacağından emin olduklarını vurgulayan Anlı, 40 yıllık mücadele ve emeğin ortaya özgürlüğü çıkaracağını dile getirdi.


Baydemir: Büyük Bir Katliam Planlandı


HDP Urfa milletvekilleri adına konuşan Osman Baydemir ise, Diyarbakır'ın mitingdeki bombalı saldırıdan dolayı yaşadığı üzüntüyü paylaştıklarını dile getirerek, provokasyon girişiminde bulunanları kınadı. Kürtler ve halklar arasında oluşan ittifakın tüm insanlık düşmanlarına korku saldığını kaydeden Baydemir, bu korkunun sonunda vahşetin tezgâhlandığını, ama Diyarbakır halkının soğukkanlılığı birçok şeyi boşa çıkardığını belirtti. O gün mitingde büyük bir katliamın da planlandığına dikkat çeken Baydemir, "O gün sizlerle birlikte olmak istiyorduk. Bugün taziye ve geçmiş olsun dilekleri için buradayız. Yine oluşan soğukkanlı havadan dolayı başta belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarını da tebrik ediyorum" diye konuştu.

Urfa Milletvekili Leyla Güven de, yaşanan patlamadan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi

Kaynak: Temsilci / Güncel

Osman Baydemir Leyla Güven Fırat Anlı Şanlıurfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title