Haberler

Baydemir: 2 Dönemden Fazlası Kendini Tekrar Etmektir

Güncelleme:

BDP'nin Şanlıurfa adayı Osman Baydemir neden Urfa'yı seçtiğini açıkladı. Baydemir, "Bir kentte 2 dönemden fazla çalışmak kendini tekrarlamaktır" dedi.

Fatih Altaylı ile Tek Tek programına katılan BDP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Urfa'da yaşanan seçim yarışına dair önemli açıklamalarda bulunurken neden Urfa'yı seçtiğini söyledi.

NEDEN URFA'YI SEÇTİĞİNİ AÇIKLADI

Baydemir, Diyarbakır'da iki dönem başkanlık yaptım. Bir kentte iki dönemden fazla çalışmak kendini tekrarlamaktır. Bende parti genel merkezimizin kararı ve Şanlıurfa'nın talebi ile Urfa'yı seçtim." dedi.

"DİYARBAKIR'DAN ADAY OLMAMAYI KENDİM İSTEDİM"

Osman Baydemir, "Siyaset, siyasetçinin hayatını toplum lehine vakfetmesidir. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi, 2 yıl önce partime "3. dönem aday olmayacağım." diyerek bildirmiştim. Zira bir kentte 2 dönemden fazla çalışmanın kendini tekrar etmek olduğunu düşünüyorum. Diyarbakır'dan aday olmamayı, kendimi tekrarlamamak adına, kendi kararım ile istedim. Ve Urfa'dan gelen talepler doğrultusunda Şanlıurfa'dan seçim yarışını girdim." dedi.

"KENTİN ÖNÜNÜ AÇTIK"

Baydemir, "Hizmet verdiğimiz süre içinde, Cumhuriyet tarihi boyunca Diyarbakır'a yapılan hizmetin 3-4 katı fazlasını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Diyarbakır'da kentsel dönüşümden ziyade, kentin önünü açan projeler gerçekleştirdik. Kente insan merkezli değil, rant merkezli bakılırsa 12-20 yıl sonra, o kent, bitap hale geliyor." diye konuştu.

İşte Osman Baydemir'in konuşmalarından satırbaşları:

Genel merkezimiz ve Urfa dinamikleri beni başkan adayı olarak istedi. Seçim çalışmalarına başladığımız 23 Ocak'tan bu yana Urfa'nın her mahallesine gittik. 50 gündür sürdürdüğüm seçim çalışmaları esnasında Urfa üzerimde büyük bir tesir bıraktı. BDP bugüne kadar Urfa'da en fazla yüzde 18 oy almış, bu seçimde ise şimdiye dek öndeyiz.

"TARIMA DAİR SANAYİ GELİŞMELİ"

12 bin yıllık tarihi ile, Urfa, Ortadoğu'da bütün halkların birarada yaşayabildiği model şehirlerden biri. 1980 öncesinde Urfa sanatta, sinemada ve kültürel çalışmalarda öncü şehirlerdendi. Urfa'yı mutfak kültürüne hapsetmek, kente yapılan en büyük haksızlıklardan biri. Urfa'da sosyal yaşamın kalitesinin yükselmesi için çok önemli projeler yapacağız. Urfa bir tarım şehri, tarıma dair sanayinin geliştirilmesi gerekiyor.

"BEN URFA'YA VERİLENLE YETİNMEYECEĞİM"

Urfa dünyanın en zengin şehirlerinden biri, ama halk büyük bir yoksulluk yaşıyor. GAP bir kalkınma projesi idi ise, 450 bin kişi Türkiye'nin batısına ırgat olarak neden gidiyor? Urfa Türkiye'nin hidroelektrik enerjisini üretiyor; ama Urfa şu anda karanlıkta. Urfa'da planlı bir kentsel bir gelişme ve kalkınma vizyonu ile hareket edeceğiz. Bugüne kadar Urfa'ya ne verildiyse Urfa ve idarecileri onunla yetinmiş; ben bunu yapmayacağım. Yalnız Ankara'dan gelen para ile yetinmemeli; AB fonları ile de kaynak oluşturulabilir. 40 yıl sonra Diyarbakır'da açılacak park, okul, yol şimdiden belli; kentin yol haritasını oluşturduk.

"URFA, ROMA VE KUDÜS İLE YARIŞACAK"

Hedeflerimiz, kentsel planlama, tarım ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, dış ticaret. Urfa, Kudüs ve Roma ile yarışacak. AK PArti Diyarbakır'da projelerimizi engelledi; ama yılmadım; Urfa'ya kıyasla daha çok yardım aldım.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (16)

hakanhakan@hotmail.com:

birak ya sahtekar adam. o kadar korkmussun ki pkk halkin onunde itibar kaybetmesin diye siyaset sahnesinden secilemeyip silinmemi istedi diyemiyorsun. pkk seni aday gostermese bir kac vatan haini belki pkk ya kusecekti. bu sayede tum vatan hainleri gene berabersiniz. Allah sizi bildigi gibi yapsin

22
39
yanıtYanıtla
ali kayanoname3343@hotmail.com:

ben diyarbakırda yaşıyorum. söyledikleri külliyen yalan dolan. şehrimize mevcut olan 10 yakın köprülü kavşağı karayolları yaptı. yani çevre yolları karayolları tarafından yapıldı. söz ettiği yeşil alan müteahhitlerin yaptığı sitelerdeki yeşil alanlardır. yoksa belediyenin açtığı bir kaç ufak park harici park açmış değildir. hatta mevcut parklar bile yandaşlara peşkeş çekilerek kahvehanelere dönüştürüldü.her seçim raylı taşımacılıktan ve dicle vadisi projesi sözleri verip hiçbirinide tutmamıştır. belediyedeki yolsuzluk, mecburi bağışlardan hiç söz etmiyorum. herkeste biliyorki hizmetten değil siyasi durumdan seçilmektedirler. yoksa bunlar köye muhtar olamayacak kişiler.saygılar

35
24
yanıtYanıtla
ayşe şanaysesan@hotmail.com:

valla ağzına sağlık ali kaya aynen öyle diyarbakır a çok yazık oluyor hizmet adına bdp hiç bir şey yapmıyor.anca dandik park ve gösteri yapsınlar .baydemir diyarbakırda yükünü aldı herkes biliyor.yandaşlarına ve kendilerine çalışıyor bunlar diyarbakır a değil...kırklar dağına inşaat izni vermediler mi?ziyaret çarpsın bunları...

yanıt0
yanıt0
ColemergDiyar19801@hotmail.com:

30 martta seni ve senin yikanmis beynini sandiga gomecegiz urfali bilal yasa osman baydemir.

37
9
yanıtYanıtla
cahitfire_1971@hotmail.com:

diyarbakır bitti şimdide urfaya gelen devlet yardımlarını pkk ye aktaracak,halka hizmet için gelen paraları tererüstlere Allahın hesabı var kimse unutmasın

15
21
yanıtYanıtla
metehanmetehan@hotmail.com:

aslında güneydoğuya özerklik veriyoruz desen 1 sene boyunca birbirlerini yiyip yüz binlerce insanı öldürürler sonra da biz altından kalkamadık diyip, türkiye ye geri bağlanmak isterler :)

3
33
yanıtYanıtla
mehmetttkasareo_633@hotmail.com:

ya brakaın boş boş yorumlar urfalı olmadığı halde urfa yazarak boş boş konuşanlar urfayı baydemir alı ama urfa merekz ilçeleri belki alamaz eyübiye hailliye kara köprü bunlar bdpnin alması zor zor belki bdp eyübiyeyi alabilir osman baydemir banko kazanır kimse maraşlı valiye oy vermez urfa o valiye oy veririse itibarların biitceğini biliyorlar

30
5
yanıtYanıtla
Urfalı akpltfydrn123@gmail.com:

Yalancı türkiye düşmanı sen kimsin gelip urfaya başkan olacaksın diyarbakırı başettin şimdide urfayımı ele geçireceksiniz urfa sizin gibi vatan hainlerini istemiyor diyarbakırda esnafın anasını ağlattınız her olayda kepenk kapattınız milletin ekmeğiyle oynadınız şimdide urfayamı başlıycaksınız Allah o günleri size nasip etmesin göstermesin inşallah diyarbakırda sizin terörünüz yüzünden millet kan ağladı çekin o pis kanlı ellerinizi türkiyenin üzerinden bu alemde tek bir adam var zaten oda başbakan fazla söze gerek yok başbakanımız ve Ak parti bize yetiyor size ihtiyaç yok o kadar

8
20
yanıtYanıtla
samet kayaseyhmus-49@hotmail.com:

Osman baydemirin şahsı medrese de okumuş bir insan ve belediye tecrübesi olan AMED te yaptiğı hizmeler bütün dünya biliyor haydı şimdi sıra sizde RIHA ŞANLI URFA MEZOPOTAMYA roj rojaweye

18
4
yanıtYanıtla
DÜŞÜNELİMTURGUT257@MYNET.COM:

BİZİM MELİHE BIRAKSAN ÖLENE KADAR BAŞKANLIK YAPIP REKOR KIRMAK İSTİYOR.HER SENE BİR PARK MASALI İLE DURMAK YOK YOLA DEVAM.....

17
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title