Haberler

Bayburt)amcası Eziyet Çekmesin Diye Makine Ürettiler, Şimdi Seri Üretime Geçtiler

(BAYBURT)Amcası eziyet çekmesin diye makine ürettiler, şimdi seri üretime geçtilerBAYBURT - Antalya'da klima bakımı işleriyle uğraşan Ertuğrul ve Yavuz Selim Demirhan kardeşler tatil için geldikleri memleketleri Bayburt'ta hayvancılık yapan ve süt ürünleri satarak geçimini sağlayan amcası...

(BAYBURT)Amcası eziyet çekmesin diye makine ürettiler, şimdi seri üretime geçtiler

BAYBURT - Antalya'da klima bakımı işleriyle uğraşan Ertuğrul ve Yavuz Selim Demirhan kardeşler tatil için geldikleri memleketleri Bayburt'ta hayvancılık yapan ve süt ürünleri satarak geçimini sağlayan amcası için yaptıkları yayık sıkma makinesini geliştirerek seri üretimine geçtiler.

Antalya'dan organik tereyağı üretimiyle ünlü Bayburt merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Yazyurdu Köyüne tatillerini geçirmek için gelen Demirhan kardeşler, geçimini süt ürünlerinden sağlayan amcalarının, organik tereyağı üretirken eziyet çektiğini düşünmeleri üzerine ona kolaylık sağlaması için elektrikle çalışan, ürüne doğallığından hiçbir şey kaybettirmeyen ve manüel ve diğer yayıklardan daha verimli yayık sıkma makinesi yapıp hediye ettiler. Yaptıkları makineyi sosyal medyada paylaşınca talebin arttığını gören iki kardeş, kendi imkanlarıyla köylerinde oluşturdukları imalathanede makinelerini bir adım daha geliştirerek işi ticarete dökmeye karar verdi.

Kurban Bayramı dolayısıyla Antalya'dan amcalarını görmek için Memleketleri Bayburt'un Yazyurdu köyüne geldiklerini ve amcalarının yayık vururken çektikleri çileyi gördüklerini anlatan kardeşlerden Ertuğrul Demirhan, "Aklımıza hediye olarak amcamıza böyle bir makine yapma fikri geldi. Yaklaşık bir yıl kullandı. Makineyi sosyal medyadan paylaşınca rağbet görünce imalatını yapmayı düşündük. Antalya'daki kurulu düzenimizi neredeyse bırakıp bu makineyi üretmek için Bayburt'a geldik. Şu anda çevre iller ve köylerden talepler var. Bu bölgede talebin çok olduğunu görünce reklamlarımızı da yapmaya başladık. Şu an seri üretime geçtik. Allah nasip ederse şirket kurup bunun satışına başlayacağız" dedi.

Diğer makinelerle olan farkına da değinen Demirhan, imal ettikleri makinenin yüzde 80 oranında verim sağladığını bildirdi. Demirhan, "Diğer makinelerden farklı olarak daha sert daha kaliteli tereyağı elde ediyorsunuz. Bu makinana daha uzun ömürlü ve performansı daha iyi." dedi.

Makine için patent başvurusu yaptıklarını da sözlerine ekleyen Demirhan işleri büyütmeleri halinde makinenin daha büyük ve krom modellerini yapmak istediklerini belirterek, "Memleketimizin ekonomisini canlandırmak için ufakta olsa bir adımdır bu. İnşallah daha büyük bir şirket kurup insanlara da istihdam sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

(BK-AA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Antalya Bayburt Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title