Haberler

Bavyera Televizyonu Tarihinde İlk Kez Müslümanlara İftar Verdi

Güncelleme:

Bavyera Devlet Televizyonu "Bayerischer Rundfunk" tarihinde ilk kez eyalette yaşayan Müslümanlara iftar verdi.

– Bavyera Devlet Televizyonu "Bayerischer Rundfunk" tarihinde ilk kez eyalette yaşayan Müslümanlara iftar verdi. Televizyonun, Münih'teki genel merkezinde düzenlenen iftarda konuşma yapan genel müdür Ulrich Wilhelm tüm dinlerin dayanışma, saygı ve insan sevgisi gibi ortak değerleri olduğuna değinerek "bu yıl programlarımızda eyaletimizde yaşayan Müslümanların en önemli günlerinden olan Ramazan'a ağırlık verdik" dedi. ALMANCA DUA

İftarda ezan okuyan Münih İslam Forum (MFİ) Başkanı Benjamin İdriz, Almanca dua yaptı. Bavyera Televizyonu'nun ilk kez düzenlediği iftar ile ilgili görüşlerini DHA muhabirine anlatan Benjamin İdriz "bu iftarla Müslümanlar'ın bu toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunun altı bir kez daha çizildi. Uyum konusunda, Müslüman ve Gayrimüslimlerin atmaları gereken adımın bu şekilde olması gerektiğini gösterdi. Ayrıca Toplumda ön yargıların, korkuların yaygın bir hale geldiği bu dönemde, karşılıklı iletişimin önemi vurgulandı" dedi.

TÜRKİYE KÖKENLİ SUNUCU EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bavyera Televizyonu'nun ünlü Türkiye kökenli yapımcısı ve sunucusu Özlem Sarıkaya gelen konuklarla tek tek ilgilenip, ev sahipliği yaptı. Sarıkaya, Bavyera Televizyonu'nun iftarı düzenlenmesi konusunda DHA muhabirine şunları söyledi "Bavyera eyaletinde yaklaşık beş yüz binin üzerinde Müslüman yaşıyor. Bunlar oruç tutuyorlar, dinlerinin gereklerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Biz Bavyera Televizyonu olarak bu insanlara bu topluma ait olduklarını göstermek ve onlarla dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamak istedik" dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Misafirlere Türk yemeklerini sunulduğu iftarda, Müslümanlar kendileri için özel hazırlanan mescitte namazlarını kılabildiler. İftara, Münih Başkonsolosu Mesut Koç, değişik ülkelerin diplomatik temsilcileri, Bavyera Parlamentosu Başkanı Barbara Stamm, Bavyera Hükumeti Uyum Sorumlusu Martin Neumeyer, Eyalet Milletvekilleri, değişik dinlerin temsilcileri ve Müslüman dernek ve kurumların temsilcileri, Türk kökenli sanatçılar katıldı. BATI AVRUPA TARİHİNDE BİR İLK

Batı Avrupa tarihinde bir ilki gerçekleştirecek olan Bavyera Televizyonu 17 Temmuz'da Münih yakınlarındaki Penzberg camisinde kılınacak bayram namazını radyo ve televizyondan naklen yayınlayacak. Sabah 4.45'de başlayacak olan canlı yayın saat 7'ye kadar iki saat 15 dakika sürecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bavyera Türkiye Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title