Haberler

BauMax, Türkiye'den Çekiliyor

Güncelleme:

Yapı malzemeleri mağaza zinciri BauMax, mağazaları kapatarak Türkiye'den çıkma kararı aldı.

Avusturyalı yapı malzemeleri mağaza zinciri BauMax'ın sahibi Karlheinz Essl, Türkiye'deki 7 outletin kapatılacağını ve Güneydoğu Avrupa'daki diğer bazı pazarlardan da çıkabileceklerini söyledi. 

Essl ORF televizyonuna yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki mağazaları kapatacağız" dedi. 

126 MİLYON EURO ZARAR

Cnbce.com'un haberine göre faaliyet gösterdiği dokuz ülkede 10 bin kişiye istihdam sağlayan Baumax 2010 yılında bazı Doğu Avrupa ülkeleri ile Türkiye'de faaliyete geçerek yarattığı aşırı büyümenin ardından 2012'de 126 milyon Euro zarar açıklamıştı.

Baumax'in Türkiye'deki 7 mağazası Ankara, İstanbul, Bodrum, Eskişehir, İzmir, İzmit ve Samsun'da bulunuyor.

BAŞKA HANGİ ŞİRKETLER BENZER KARARI ALDI?

Son dönemde Türkiye'den çıkan şirket sayısında artış görüldü. Teknoloji market zinciri Electro World ve Darty Türkiye'den çıkmıştı. Alman yapı marketleri zinciri Praktiker de Türkiye'den çıkma kararı alan diğer bir şirket.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (83)

bu görünengt@yahoo.com:

akp liler kına yaksın burada olan biten paylaşılsa panik olur o nedenle yazmıyorum fakat durum ciddi giden baumax değil sade kaçan kaçana çünkü türkiye güvensiz ülke ilan edildi

13
35
yanıtYanıtla
aliçopower.ali@hotmail.com:

baumax bauhaus leroy ve ikea gibi büyük marketler akp hükümeti ile luşan istikrar ortamına güvenerek türkiyeye geldiler ve 30 dan fazla şube açtılar..sadece baumaxın 7 şubesi vardı..baumax avrupadaki krizden etkilenerek zararını açıkladı.işkembeden sallamışşsın.bu güven ortamını bozan güçler kına yaksınlar..

yanıt0
yanıt0
Leventleodeal@hotmail.de:

Bu tür HABERLERI yapmadan önce düsünün...bu bir suctur!!! Baumax ALman firmasidir ve ALmanya da iflas etmistir ki, tabiki tüm dünyada oldugu gibi TR de ki subelerini de kapatir. Mantiksiz haberlerin ne size ne de vatandasa bir faydasi vardir. Eger Israil yandasiysaniz konu farkli tabiki

25
3
yanıtYanıtla
Dadaş Muzomuzaffer_okmen@hotmail.com:

Bu nasıl bir dev ki ismini yeni duydum...

24
3
yanıtYanıtla
çerçİfrdnzengin@hotmail.com:

TABİKİ ÇIKICAK KARDEŞİM YOK OYLE YAMA ARTIK ÜRETEN TÜRKİYE SÖMÜRÜLEN TÜRKÜYE DEVRİ BİTTİ UYANNNNN

20
4
yanıtYanıtla
SAZANfrdnzengin@hotmail.com:

DOĞRU ÜRETEN TÜRKİYE VAR ONLARIN BİZİ KAZIKLAMA DEVRİ BİTİİİİİ

yanıt0
yanıt0
yalandan başka ürettiğimiz ne vartoslumbaa@ho:

üreten türkiyem samanı ne hikmetse ithal ediyo. mıısr dışardan geliyo pirinç buğday desen farklı değil. ortalık çin mallarıyla doluyken biz neyi üretiyoz biri çıkıp söylesin. yoksa kimsenin haberi olmadan araba felan mı üretmeye başladık

yanıt0
yanıt0
AHMET YERLIKAYAahmetyerlikaya@hotmail.com:

DENYO URETIM YOKTA O KADAR TIRLAR EDIRNE KAPISINDAN NE GECIRIYOR AVRUPAYA ESKIDEN AVRU YOLUNDA TURK PLAKALI ARABA GORDUKMU TUYUMUZ URPERIDI SIMDI TURK BAYARAKLI TIRLA DOLASIYOR KAFANIZI KUMDAN CIKARIN BASKA YERINIZ GOZUKUYOR

yanıt0
yanıt0
akin gunaydinakgunaydin@hotmail.com:

vergi muafiyetinden tesvikten yararlandilar. ayrica turkiyenin ekonomi balonu patlayip, ekonomik istikrarsizlik ve belirsizlikler artinca yabanci sermaye tek tek cikiyor ulkeden.

6
17
yanıtYanıtla
mako cakoaaa@hotmail.com:

Praktiker de Zaten Almanyada iflas etti Turkiyede nasisl duracak adam akilli haber yapin piyasayi sapirtmayin

22
1
yanıtYanıtla
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title