Haberler

Batman'daki Yoksul 1000 Öğrenciye Kışlık Mont Yardımı

Türkiye genelinde kurduğu yurtlar aracılığıyla genç kızların sosyo-kültürel, ekonomik, sanatsal ve akademik alanda üretken bireyler olmalarını teşvik etmek üzere çalışmalar yürüten ve merkezi İstanbul olan Kadın Demokrasi Vakfı (KADEM), Batman'da aralarında, öğrenci ve sporcuların da...

Türkiye genelinde kurduğu yurtlar aracılığıyla genç kızların sosyo-kültürel, ekonomik, sanatsal ve akademik alanda üretken bireyler olmalarını teşvik etmek üzere çalışmalar yürüten ve merkezi İstanbul olan Kadın Demokrasi Vakfı (KADEM), Batman'da aralarında, öğrenci ve sporcuların da bulunduğu yardıma muhtaç bin çocuğa kışlık mont yardımında bulundu.

Vakfın Batman'daki temsilciliği tarafından tespit edilen yardıma muhtaç aralarında öğrenci ve sporcuların bulunduğu 1000 çocuğa dernek yöneticileri tarafından kışlık mont dağıtımı yapıldı.

Batman Petrolspor alt yapı sporcularına mont dağıtımı sonrası konuşen Vakfın Genel Merkez Mali Müşaviri Hasan Özdamar, Kadın ve Demokrasi Vakfı olarak kız öğrencilere hizmet veren bir vakıf olduklarını söyledi. Vakfın kız öğrenci yurtları olduğunu söyleyen Özdamar, "İhtiyaç sahibi öğrenci yada çocukları tespit ederek yardım etmek istedik. Bizimle çalışan sponsorlarımız Mont vermek istediler. Batman'da temsilciliğimizle temase geçerek ihtiyaç sahibi çocukları tespit ederek Montları ulaştırıp en azından sevinmelerini, onlara yardım sağlamak amacıyla elimizden geldiği kadar uğraşıyoruz. Vakıf olarak, hem kız öğrenci yurtlarımızda, hemde ihtiyaç sahibi gençlerimize ve çocuklarımıza yardımcı olmaktır" dedi.

Batman'da vakfa ait yurtlarının olduğunu hatırlatan Özdamar, "Batman'da bir tane yurdumuz var. Dernek olarak da bir temsilciliğimiz var. Şu anda yüksek öğrenim kız öğrenci yurdumuzda hazırlanmak üzere. kayıtları almaya başlayacağız. İnşallah kısa sürede tamamlanıp hizmete girmiş olacak" dedi.

KADEM Batman Temsilcisi Av. Adile Gürbüz ise yaptığı konuşmada yapılan yardımlar hakkında bilgi vererek, "Bin tane montun dağıtımı ile alakalı şu anda Batman Petrolspor'un alt yapı takımlarındaki başarılı çocuklarla beraberiz. Dağıttığımız montların bir nebze olsun onların sevincine vesile olmasını istiyoruz. Bu konuda Batman'ı tercih eden vakfımızın genel merkezine, Genel Başkanımız Sara Aydın Yılmaz'a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlı güzel haberlerle Batman'ı Türkiye'de ve dünyada duyurmaya çaba veren tüm gençlerimizin her zaman yanında olcağız" diye konuştu.

Kışlık montları alan genç sporcu öğrenciler ise KADEM Vakfı yöneticilerine teşekkür ederek, sevinçlerini dile getirdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batman Petrolspor İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title