Haberler

DBP'li Belediye Başkanı Tutuklandı

Güncelleme:

Batman'da operasyon alanına girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında Batman Belediye Eş Başkanı DBP'li Gülistan Akel'in de bulunduğu 26 kişi tutuklandı.

Batman'ın Sason İlçesi kırsalında devam eden operasyon alanına girdikleri gerekçesiyle 18 Eylül günü gözaltına alınan, aralarında Batman Belediye Eş Başkanı DBP'li Gülistan Akel'in de bulunduğu 26 kişi tutuklandı.

GÜVENLİK BÖLGESİNE GİREN 83 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sason İlçesi'nde, aralarında Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Eş Başkan Gülistan Akel, Beşiri İlçe Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Belde Belediye Başkanı Osman Karabulut, DBP İl Başkanı Mehmet Candemir ile HDP İl Başkanı Rojda Sürücü'nün de bulunduğu 83 kişi, Valilik tarafından güvenlik bölgesi ilan edilen ve operasyonların sürdüğü alana girdikleri gerekçesiyle 18 Eylül Cuma günü akşam saatlerinde jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

SAVCILIĞA ÇIKARILAN 27 KİŞİ İFADE VERDİ

Gözaltına alınan 83 kişiden 56'sı, ifadeleri alındıktan sonra dün sabah serbest bırakılırken, savcılığa çıkarılan 27 kişi, tutuklama talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemede bugün akşam saatlerine kadar ifade verdi.

BELEDİYE EŞ BAŞKANI AKEL TUTUKLANDI

15 avukatın savunduğu Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Beşiri İlçe Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Belde Belediye Başkanı Osman Karabulut, DBP İl Başkanı Mehmet Candemir ve HDP İl Başkanı Rojda Sürücü'nün de aralarında bulunduğu 26 kişi, akşam saatlerinde tutuklandı.

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ise 'adli kontrol' kararı ile serbest bırakıldı.



Bu arada Sason Adliyesi'nde yargılama devam ederken, salon dışında da HDP ve DBP'liler oturma eylemi yaptı. Dün serbest bırakılan 56 kişi de oturma eylemi yapan partililere katıldı.

"TUTUKLAMA KARARI HUKUK KATLİAMIDIR"

HDP Batman Milletvekili Ayşe Başaran, tutuklama kararının hukuk skandalı olduğunu söyleyerek, "Seçilmiş arkadaşlarımıza uygulanan tutuklama kararı hukuk skandalıdır, hukuk katliamıdır. Savaşın olmaması için mücadele veren insanların tutuklandığı tek yer her halde Türkiye'dir. Biz hiçbir zaman tutuklamalardan ve operasyonlardan korkmadık, korkmayacağız. Türkiye'de savaşın durması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabri Özdemir Gülistan Akel Batman Sason Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (62)

tatvanlee:

bu fotoda bir tane kürt yok bunlar nereli

48
10
yanıtYanıtla
Kürdüm Mobil-ANDROID:

bir daha hdp ye oy vermem. olan biz Kürtlere oluyor.

29
11
yanıtYanıtla
CAN TÜRK:

BİRAZ GEÇ AKILLAMİŞSIN AMA OLSUN. . . SENİN GİBİ DOĞRU YOLU BULANLARA KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK KÜRT KARDEŞİM. .

yanıt0
yanıt0
KÜRT TORUNU:

DEVLETE SESLENİYORUM BUNLARI VATANDAŞLIKTAN CIKARTIN MAL VARLIKLARINI ELİNDEN ALIN SONRA SINIR DIŞI EDİN GİTSİN GİTMİYORMU SIKIN KAFASINA GİTSİN CEHENMEM İŞTE CÖZÜM

33
4
yanıtYanıtla
dilovaliMobil-ANDROID:

hırsızlık yapmadılar ihaleye usulsüzlük yapmadılar diye haram yemediler diye ezilen bir toplumun yanında oldular diye sizler istediğiniz kadar baskılar yapın inadına barış inadına huzur inadına kardeşlik diyeceğiz inadına HDP HDP HDP diyecegiz

7
29
yanıtYanıtla
selcukhh:

Hangi ezilen toplumya elektirik parasi ödemeyin kesmeye geleni linc edin polis suc islemisi almaya geldimi taslayin molotoflayin sonrada ezilen halk ne ezilmesi bunlarmi eziliyor sonrada cikmis hukuktan bahsediyor. hukugu tanima özerklik ilan et sonrada vay biz ezildik vay hukuk masallarini okumayin. cözüm süreci diye yeterince herseye göz yumuldu yeter. Normal kürt insanini ezen yok ama ülkeye ihanet eden pkk lilar kusura bakmasin yasamaya hakki bile yok ülkemde.

yanıt16
yanıt1
CAN DERSİMLİ:

AKP SEÇİM ÖNCESİ HDP LİLERİ İÇERİ ATARAK SEÇİM KAZANACAĞINI ZANNEDİYORSA SOKAKLARDA MİLYONLAR VAR.

12
24
yanıtYanıtla
HER YER TÜRKİYE:

PKK DERSİM EYALET SORUMLUSUNUN LEŞINİ YERE SERMİŞLER. . VURANLARIN ELLERİ DERT GÖRMESİN. . SIRA DİĞERLERİNDE. .

yanıt0
yanıt3
Hakan:

Bu yasal olmayan tutuklamalar yüzünden halk patlayacak

2
32
yanıtYanıtla
bali:

Kahrolsun hdp terörü

25
9
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title