Haberler

Batman Başsavcı Tüten: Otopsi Yardımcılığını Emekli İmamlar Yapıyor

Başsavcı Tüten: Otopsi yardımcılığını emekli imamlar yapıyor Batman'da düzenlenen 12'nci Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'nde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, adli tıp doktorlarıyla birlikte yardımcı hizmetlerin de adli tıp hizmetine girmesi gerektiğini savunarak, "Otopsi yardıcısı emekli imamlardan oluşuyor.

Başsavcı Tüten: Otopsi yardımcılığını emekli imamlar yapıyor

Batman'da düzenlenen 12'nci Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'nde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, adli tıp doktorlarıyla birlikte yardımcı hizmetlerin de adli tıp hizmetine girmesi gerektiğini savunarak, "Otopsi yardıcısı emekli imamlardan oluşuyor. Emekli imamlar kesme işlemi yapıyor" dedi.

Merkez kampüs konferans salonundaki kongreye, Vali Azmi Çelik, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten ve uzman akademisyenler katıldı. Açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Adli Tıp uzmanlarından Prof. Dr. Hamit Hancı yaparken, Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam da bir konuşma yaptı.

Bugün başlayan ve iki gün sürecek 12'nci Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'ne, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten'in açıklamaları damgasını vurdu. Adli Tıp çalışanı sayısının yetersizliğine dikkat çeken Tüten, "Adli tıpçı doktorların yanı sıra yardımcı hizmetler de bir an önce adli tıp hizmetine girmeli. Otopsi yardımcısı emekli imamlardan oluşuyor. Bu emekli imamlar, kesme işlemi yapıyor. Batman'da tek hekimle adli tıp işlemleri yapılıyor. 700 bin nüfusa ulaşmış bir yerde, tek hekimle adli tıp hizmetlerinin verilmesi çok da mantıklı değil. Bu konu bir an önce değerlendirilip, hekim sayısı ve yardımcı personel sayısı arttırılmalıdır" dedi.

Bu arada kongreye katılan akademisyenlere Vali Çelik ve Başsavcı Tüten, plaket verdi.

Batman Üniversitesi'ndeki kongrenin ilk bölümünden sonra Jandarma Komutanlığı ekipleri, kampüs bahçesinde, "delil bulma" gösterisi gerçekleştirdi. Özel eğitimli köpekler ve eğitmenlerinin operasyon gösterisini, katılımcılar ilgiyle izledi. 'Çakır' ve 'Hiper' isimli özel eğitimli köpeklerin bomba ve uyuşturucu bulma gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batman Üniversitesi Abdusselam Uluçam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title