Haberler

Batman Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bölgeye Yeni Reformlar Uygulayacağız

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bölgeye yeni reformlar uygulayacağız BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla hükümet üyeleri bölgeyle temaslarının startını verdi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bölgeye yeni reformlar uygulayacağız

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla hükümet üyeleri bölgeyle temaslarının startını verdi. Batman'a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, demokratikleşmeyle ilgili reformları yapmaya devam edeceklerini belirterek, " Meclis gündeminde bizim üzerinde çalıştığımız üç tane yasa var. Bir tanesi ayırımcılıkla mücadele. Her türlü ayırımcılık ile ilgili yeni bir yasa düzenlemesi var ki Avrupa Birliği ile aynı düzenleme ve yeni bir yapı kuruyoruz" diye konuştu.

Batman Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen İş Kur'un '2015 yılı istihdam projeleri belge ve ödül töreni'ne katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Doğu ve Güneydoğu'da yatırım hamlesi başlattıklarını ifade etti. Batman'ın da aralarında bulunduğu 6 bölgeyi pozitif ayrımcılığa tabii tuttuklarını belirten Mehmet Şimşek, "Nitelikli insan var, altyapı var, teşvikler var, o zaman bölgede yatırımlardan yararlanmak için eksik ne var, huzur. Türkiye'nin yakın coğrafyadan çok çok önemli farklılıkları oluşmuş, son dönemde bir de Türkiye'nin çok önemli demokrasi deneyimleri de var" dedi.

DAHA ÇOK HAK VE ÖZGÜRLÜK

Ülkedeki farklılıklarla birlikte yaşama zemini için daha çok demokrasi, hak, özgürlük ve toleranslı bir toplum oluşturma noktasında muazzam reformlar yaptıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, şunları söyledi: "Amacımız bu yakın coğrafyanın tuzaklarına düşmemek, etnik veya mezhep farklılıklarının bir çalışma unsuru olmaktan çıkarılması için birçok adım attık. Doğu ve Güneydoğu'da muazzam bir yatırım hamlesi başlattık. Bugün bölgede bir huzursuzluk var. Bazı ilçelerimizde maalesef terör eylemleri var. Bunun getirdiği huzursuzluk var. Bunun bir tek sebebi var, o da bölücü terör örgütüdür. Çünkü biz hükümet olarak, ülke olarak kardeşlik hukukunun gereği olarak ne yapması gerekiyorsa üzerimize ne düşüyorsa, temel hak ve özgürlüğü artırmak için, demokratik standartlarımızı ilerletmek için, ülkenin top yekün kalkınması için üzerimize ne düşüyorsa yaptık, yapmaya devam ediyoruz"

SORUNLARI İNKAR ETMİYORUZ

Sorunları inkar etmediklerini de söyleyen Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, "Hiç kimsenin kimliğini reddetmeden, hatta farklılıkları etnik ve mezhepsel birer zenginlik olarak görüyoruz. Mesele hak, hukuk ve özgürlükse bu kadar ilerleme sağlamışken, o zaman şiddetin meşruiyeti nerde? Bugünkü şiddet sarmalın hiçbir meşru zemini yoktur. Hiç bir haklı talebe dayanmıyor. Neden ülke olarak biz her şeyi yaptık, mükemmel iddiasında değiliz ama demokratik rejimlerde medeni ülkelerde şiddet, terör hiçbir zaman hak arayışının bir aracı olamaz. Varsa sorunlarımız ki olabilir, bunları diyalog, siyaset zemininde konuşarak, meşru zemininde birlikte bu sorunları çözerek ileriye taşıyabiliriz" dedi.

TERÖRE NE GEREK VAR?

Irak Kürdistan Bölgesi'ne en güçlük desteği Türkiye'nin verdiğini de kaydeden Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Teröre ne gerek var. Bazı mahallelerde dünyanın barikatını kurup şiddete, teröre başvurmanın ne gerekçesi olabilir? Suriye'deki Kürtlere bizim çabalarımızla Esad rejimi o zaman kimlik vermeye başladı. Bugün terör örgütü ile Esad arasındaki işbirliği manidar değil mi? Dışarda, içerde sanki Türkiye, Kürtlere karşı bir çaba sunuyor. Hayır. Kürtler, Türkler bin yıl beraberler, kardeşler ve hiç kimse onları ayıramaz. Ülke olarak etnik anlamda Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz olabilir mi? Böyle bir şey olsa bugün Irak Kürdistan bölgesine en güçlü desteği biz verirmiydik? IŞID terör örgütü ile Peşmerge mücadelesinde eğitim ve her anlamda en büyük desteği biz verdik. Biz veriyoruz. Sorun terör sorunudur, tek bir sorun varsa o da terördür. Demokratik, insan hakları temelleri anlamında anayasa anlamında eksiklerimiz olabilir ama bu eksikliğin giderilmesinin zemini TBMM'dir."

REFORMLAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bölgeye yönelik reformları sürdüreceklerini kaydeden Bakan Şimşek, "Demokratikleşmeye, reformları yapmaya devam edeceğiz. Bakın şimdi Meclis gündeminde bizim üzerinde çalıştığımız üç tane yasa var. Bir tanesi ayırımcılıkla mücadele. Her türlü ayırımcılık ile ilgili yeni bir yasa düzenlemesi var ki, Avrupa Birliği ile aynı düzenleme ve yeni bir yapı kuruyoruz. Terörle mücadelede hiç bir masum vatandaşın zarar görmemesi için kolluk kuvvetlerinin gözetim reformu çalışmamız var. Bölge ile ilgili her zaman pozitif ayırımcılık yapacağız. Pozitif ayırımcılık her zaman olacaktır. Bölgenin ihtiyaç duyduğu yatırımları yapacağız. İş, AŞ imkanları yaratılması için makro alanında ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

HENDEK SİYASETİNDEN BİRŞEY ÇIKMAZ

Batmanlı olmaktan gurur duyduğunu da ifade eden Şimşek, "Batmanlı hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Bu hendek siyesetine ve terörüne müsamaha göstermedikleri için, izin vermedikleri için. Batman'ın huzuruna, daha çok kardeşliği, daha çok üretime ihtiyacı var. Bu hendek siyasetinden hiçbir şey çıkmaz, sadece yıkım var. Kime ne faydası var, hangi amaca hizmet ediliyor. Şiddet için hiçbir sebep yok. Varsa bir eksiklik inşallah onlar da giderilecektir. Red, inkar siyaseti yoktur, yanlıştı o siyaset. Ama bugün terör siyaseti de yanlıştır. Eski hatalara düşmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Avrupa Birliği Mehmet Şimşek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title