Haberler

Batılı Gençler Doğu Kültürünü Tanıyor

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl uygulamaya konulan 'Damla Projesi' Rize ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye'nin batısında yaşayan gençlerin, doğu bölgesini daha yakından tanımasını ve yöre halkıyla bütünleşmesini sağlamak amacıyla yeni bir proje ye imza attı.

'Damla' adı verilen yeni projeyle Türkiye'nin batısında yaşayan gençlerin, doğu bölgesinde yaşayan halkı ve yöre kültürünü yakından tanıması hedefleniyor. Gençlerin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan 'Damla Projesi'nin ilk ayağı Rize ve Şanlıurfa'da başladı. Geçen hafta Ankara'da biraya gelen 80 gence, alanında uzman kişiler tarafından gönüllülük, insan sevgisi, iyilik, empati, fedakarlık, tasavvuf, sürdürülebilirlik, çevre ve gençlik eğitimi gibi çeşitli konularda eğitim verildi. Gençlere ayrıca gidecekleri ilin ve yörenin kültürel yapısı ve davranış kalıpları hakkında bilgiler de verildi. Eğitimlerin bitiminde ise gençler, görevli ve sosyologlarla birlikte proje illerine hareket ettiler.

GÖNÜLLÜ GENÇLER YÖRE HALKIYLA

Okullarda gençler ve çocuklarla bir araya gelen gönüllü gençler, çeşitli ziyaretlerde bulunarak yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı elde ediyorlar. Aile, kurum, yetimhane, huzurevi ve engelli dernekleri gibi çeşitli yerlere ziyaretlerde bulunan katılımcı gençler, yatılı ilköğretim bölge okulu etkinliklerine de katılıyor. 6 Aralık'a kadar Şanlıurfa ve Rize'de kalacak olan gençler, okulların bakım ve boyama işlemleri ile cami, mezarlık vb. mekanlarda çevre temizliği de yapacak.
Proje, 2015 yılında Mardin, Muş ve Adıyaman illeri ile devam edecek.

"GENÇLER, PROJE İLE GELECEK NESİLLERE DE ÖRNEK OLACAK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Damla Projesi' ile gençlerin Doğu bölgesine giderek bölgeyi yerinde tanıma fırsatı bulduklarını dile getirerek, "Proje ile Batı'dan gelen gençler, Doğu'ya gidecek ve oradaki bölge halkıyla dayanışma içerisinde bir dizi faaliyet gerçekleştirecek. Bu faaliyetler ile gençlerimiz bölge halkıyla bütünleşmiş olacak ve Doğu kültürünü yakından tanıma fırsatı elde edecek" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, projede sadece yerli öğrencilerin değil yabancı öğrencilerin de yer almasıyla farklı etnik kökenlerin bir araya getirildiğini belirterek, "Bu projeyle gençlerimize sosyal statü kazandırmayı hedefliyoruz. İllerde yapılacak olan temizlik etkinlikleri ile de bölge halkında çevre temizliği bilinci oluşturulacak. Katılımcı gönüllü gençler, proje ile ziyarette bulunulan illerde miniklerin hayallerine de ortak olacak. Gençler, bu proje ile gelecek nesillere de örnek olacak" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE BULUŞTU

Proje kapsamında Harran Üniversitesi'ni ziyaret eden gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu koordinasyonunda projenin üniversite temsilcisi Yrd. Doç. Dr. M. Akif Nacar eşliğinde üniversiteyi gezerek burada çeşitli etkinliklere katıldı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun da eşlik ettiği gezide 22 ülkeden gelen lisans ve yüksek lisans öğrencileri Şanlıurfa'ya ve Harran Üniversitesi'ne hayran kaldıklarını dile getirdi.

Topluluk, gezi sonunda, Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını, Rektör Mutlu ve Müşavir Ayvazoğlu'nun elinden aldılar.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Türkiye Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title