Haberler

Batık Gemi Tehlike Saçıyor

Balıkesir'in Erdek ilçesi Narlı mahallesi limanında batan Pasha isimli kuru yük gemisi hem mahalle sakinleri hem de turistlerin şikayetlerine konu olmaya devam ediyor.

Balıkesir'in Erdek ilçesi Narlı mahallesi limanında batan Pasha isimli kuru yük gemisi hem mahalle sakinleri hem de turistlerin şikayetlerine konu olmaya devam ediyor.

İzmit Limanı'nda aldığı yükü Lübnan ve Mısır'a götürmek üzereyken Marmara Adası açıklarında yük kayması nedeniyle yan yatan ve sonra Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı botlar ile Narlı limanına çekilen gemi bağlı bulunduğu limanında batan yük gemisinin 10 aya yakın bir süredir limandan kaldırılmaması hem turistlerin hem vatandaşların tepkisini çekiyor. Narlı Mahallesi Muhtarı İlhan Çandır, geminin kaldırılabilmesi için gerekli müracaatların yapıldığını ancak bu güne kadar bir gelişme olmadığını belirterek şunları söyledi: "Kaldırılmasının gerekçelerini ortaya koyarak gerekli başvuruları yapmamıza rağmen 10 aya yakın bir süredir iskelemizin önünde duruyor. Yaz sezonu olduğundan mahallemize gelen yerli ve yabancı turistlerin ve yazlıkçıların çocukları da buradan denize giriyor. Geminin bulunduğu iskeleden çocuklar denize atlıyor. Allah korusun önemli bir kazaya sebep olabilir."

Marmara Liman Başkanlığı sorumluluk sahasında bulunan batık gemi ile alakalı açıklamalarda bulunan Liman Başkanı Ayhan Özdemir de önümüzdeki günlerde açılacak ihale sonrasında batık geminin iskeleden kaldırılacağını belirtti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Marmara Erdek Narlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title