Haberler

Batı'dan Gelip Doğu'da Yağmur'un Elinden Şifa Buluyorlar

Güncelleme:

Obezite olan 140 kiloluk Ferhat Kocakaya ve 130 kiloya ulaşan kardeşi Serhat, Diyarbakır'da Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un yaptığı başarılı ameliyat ile şifa buldular.

İstanbul'da yaşayan Ferhat Kocakaya (24) ve Serhat Kocakaya (22) kardeşler, yoğun gıda tüketimi nedeniyle genç yaşta obezite hastalığına yakalandı. Ferhat 140, kardeşi Serhat ise 130 kiloya ulaştı. Aşırı kiloları nedeniyle yürümekte güçlük çeken ve sağlık sorunları baş gösteren kardeşler mide küçültmeye karar verdi.


Ancak yaşadıkları İstanbul'da gittikleri kamu hastanelerinde 1 yıl sonrasına ameliyat için gün verildi. Aynı ameliyatın Diyarbakır'da yapıldığını öğrenen Kocakaya kardeşler, kilolarından kurtulmak için 1453 kilometre uzaklığı göze aldı. Ferhat ve Serhat, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 10 gün içinde ameliyata alındı. İki saat aralıklarla ameliyat masasına yatırılan obez kardeşlerin mideleri küçültüldü.


"Hastalar Batı İllerden Geliyor"


Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Prof. Dr. Yusuf Yağmur, Kocakaya kardeşlerin sağlıklı beslenmeleri halinde 1 yıl içerisinde kilolarının yüzde 60'ından kurtulabilecekleri müjdesini verdi.

Diyarbakır'da 1 yıldır mide küçültme ameliyatı yaptıklarını vurgulayan Yağmur, "Bize gelen hastaların yüzde 50'si İstanbul, Konya, Mersin gibi batı ilerden gelen hastalardan oluşuyor. Daha önce diyet yapıp sonuç almayan bilinçli hastalar kaliteli sağlık hizmetlerini araştırıyor. Batı illerinden hastaların ameliyat için kente gelmesini elbette önemli buluyoruz" dedi.

Mide'nin 4'te 3'ü Alındı


Yaklaşık 3 yıl önce kilo almaya başladığını ifade eden Serhat Kocakaya ise, şunları söyledi;


"Boğazıma çok düşkündüm. Spor yaparken iki ayağımdan diz kayması geçirdim. Bundan dolayı sporu bırakmak zorunda kaldım. Çok fazla yiyince 3 yıl içinde yaklaşık 40 kilo alarak 130 kiloya ulaştım. Şişmanlıktan kurtulmak için diyet yaparak denedim. Ancak boğazıma çok düşkün olduğumdan sonuç alamadım. Mide küçültmek ameliyatı için ağabeyimle İstanbul'da gittiğimiz hastanede ameliyat için 1 yıl sonrasına gün verdikleri için Diyarbakır'da ameliyat olmaya karar verdik. Midemizin 4'te 3'ü alındı 1 yıl içinde 50-60 kilo vermeyi planlıyoruz."


24 yaşındaki Ferhat Kocakaya ise; "Çocukken kaza sonucu sol gözümü kaybettim. İçime kapandım. Hareketsizlikten 140 kiloya ulaştım. Fazla yürüyemiyordum. Merdivenleri çıkarken nefesim kesiliyordu. Kardeşim ve ağabeyim ameliyat olunca bende olmaya karar verdim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Gazi Yaşargil Diyarbakır İstanbul Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title