Haberler

Batı Afrika'daki Ebola Salgını

Gine'de salgın nedeniyle kapatılan okullar pazartesi günü açılıyor.

Ebola salgınıyla mücadele eden Gine'de okulların pazartesi günü açılacağı bildirildi.

Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 3 Ekim'de öngörülen öğretime başlama tarihinin alınan önlemler çerçevesinde ertelendiği, Ebola vakası sayısındaki azalmayla okulların pazartesi günü açılmasına karar verildiği belirtildi.

Üniversite Öncesi Eğitim ve Sivil Refom Bakanı İbrahima Kurum, "Okulların açılması için ülkede hastalığın tamamen sona ermesini bekleyemeyiz çünkü bu, marta kadar beklemek anlamına gelir. Bu da 1 yıl boyunca eğitime ara verilmesi demek" ifadesini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü, aralarında Gine'nin de bulunduğu bazı Batı Afrika ülkelerinde vaka sayısının azaldığını açıklamış ancak sayı vermemişti.

Gine'de Ebola nedeniyle 1821 kişi yaşamını yitirdi.

Ebola'nın etkilediği ülkelerden Liberya'da eğitimin gelecek ay başlayacağı bildirilmişti. Salgından en fazla etkilenen ülke Sierra Leone'de ise Sağlık Bakanı Foday Sawi Lahai, okullarda denetim için termometreler sipariş edildiğini, test edileceğini ve vaka sayısı azalırsa eğitime- öğretime devam etmenin değerlendirilebileceğini ifade etmişti. - Conakry

Kaynak: AA / Güncel

Afrika Gine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title