Haberler

Başsavcı: 4 Kişi Gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Diyarbakır'daki Bombalı Saldırıyla İlgili 4 Kişinin Gözaltına Alındığını Bildirdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Diyarbakır'daki bombalı saldırıyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Başsavcı Kavak yaptığı yazılı açıklamada, dün Yenişehir Semtinde Devegeçidi 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı hizmetlerinde kullanılan 21 S 0835 plakalı servis otobüsünün, askeri personeli lojmana götürüşü sırasında yol kenarında park halinde bulunan 21 AS 194 plakalı kırmızı renkli araca yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 kişinin öldüğünü belirtti.

Kavak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Meydana gelen patlama olayını gerçekleştiren şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalar neticesinde M.G, Z.K, S.K ve B.M. gözaltına alınmış olup, olayla ilgili olarak soruşturma ve incelemeler çok yönlü olarak yürütülmektedir.

4'ü öğrenci 1'i vatandaş 5 kişi hayatını kaybetti. Cengiz Kaya, Rıdvan Süer, Melek İpek, Ferhat Mutlu ve Eren şahin isimli 5 şahıs hayatını kaybetmiş, aralarında askeri personel ve öğrencilerinde bulunduğu 6'sı ağır olmak üzere toplam 68 vatandaşımız çeşitli yerlerinden yaralanmış, patlamadan dolayı askeri servis aracı ile infilak eden aracın yanında park halinde bulunan 5 sivil araç tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmiş, 25 araçta, 5 apartmanın caddeye bakan cephesinde bulunan dairelerde ve altlarında faaliyet gösteren 14 iş yerinde maddi hasar meydana gelmiştir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title