Haberler

Başpehlivan Ali Gürbüz'ün Dopingli Çıkması

Eski Kırkpınar ağaları doping haberlerinin Kırkpınar Er Meydanı'na yakışmadığını belirtti Kırkpınar Ağalarından Yazoğlu: ''Kırkpınar Er Meydanı'nda doping olmaz, doping yakışmaz'' Eski ağa Selim: "Ali'den nemalananlar var, onlar kendilerini biliyor, dopingide nemalananlar vermiştir''

SALİH BARAN - 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son üç yılın başpehlivanı unvanıyla altın kemerin ebedi sahibi olan Ali Gürbüz'de dopinge rastlanılması güreş camiasını da üzdü.

Eski Kırkpınar ağalarından Alper Yazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberi alınca çok üzüldüğünü söyledi.

Güreşe dopingin bulaşmasının affedilebilir bir yanı olmadığını ifade eden Yazoğlu, "Ali Gürbüz'ün babası Recep Gürbüz 1988 yılında başpehlivan oldu, aynı yıl vefat etti. Daha sonra dedikodular çıktı, bunlar Er Meydanı'na yakışmıyor, her spor dalında olsada bu güreşe yakışmıyor. Mertlik, yiğitlik meydanı. Kırkpınar Er Meydanı'nda doping olmaz, doping yakışmaz  Buraya doping bulaşınca ya öldürüyor, yada sonu böyle oluyor" dedi.

-"Dergi Ali Gürbüz kapağıyla çıktı ne yapalım şimdi dağıtmayalım mı?"

Aynı zamanda Kırkpınar Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı da olan Yazoğlu, derneğin yayın organı Destan-ı Kırkpınar'ın kapağının ve başyazısının Ali Gürbüz'e ayrıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Destan-ı Kırkpınar dergisi çıkarıyoruz, bu sayıda Ali Gürbüz'ü kapak yaptık ve ben baş yazıma onu konuk ettim. Ali Gürbüz'ün babasının güreşlerinden, Ali'nin çocukken Elmalı güreşlerinde dedesinin kucağında, yetim hallerini, gün geldi Kırkpınar'da aslan gibi karşımıza geldi diye yazdım. Dergi yeni çıktı, ne yapacağız mecbur dağıtacağız. Ben ağa gözüyle güreşleri yazdım bugün sürprüz bir haber aldım. Olmadı yakışmadı..."

-En uzun ağalık yapan Selim:  "Suçlu Ali değildir"

2009 - 2013 yılları arası ağalık yapan Seyfettin Selim ise Ali Gürbüz'ün isteyerek doping maddesi aldığına inanmadığını belirtti.

Yağlı güreşi kendi lehlerine çevirmek isteyenlerin olduğu suçlamasında bulunan Selim, "Ali Gürbüz'ün bir suçu olduğunu inanmıyorum. Ali'den nemalananlar var, onlar kendilerini biliyor, dopingi de nemalananlar vermiştir. Bunlarla başedemediğim için ben ağalığı bıraktım, bunlar bütün pehlivanları biraraya topladılar, birini güreştirip birini güreştirmediler. Bundan soğuttular. Yağlı güreş adına soğuttular" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Kırkpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title