Haberler

Başörtülü barbie instagram fenomeni oldu

Güncelleme:

Hicap giydirilen Barbie bebekler sosyal medya platformu Instagram'da fenomen haline geldi.

BBC Barbie bebeklerin başörtülü fotoğraflarını Instagram hesabına koyan Nijeryalı öğrenciyle konuştu. Başörtülü Barbie bebekleri "Hijarbie" şeklinde tanımlayan eczacılık fakültesi öğrencisi Hanife Adam kendisine "Eğer Barbie hicap giyseydi nasıl olurdu?" sorusunu sorduğunu söylüyor.

''HİJARBİE''

Kendisi de hicap giyen 24 yaşındaki Adam, "Bir boşluk gördüm. Hicap giyen bir bebek daha önce hiç görmemiştim." diyor. Adam Barbie bebeklerin tesettürlü giysiler içindeki fotoğraflarını Hijarbie adı altında Instagram'da yayınlamaya başlayınca hesaba ilgi bir anda patlamış. Bugün hesabın 31 binden fazla takipçisi var.

BEBEKLERİN GİYSİLERİNİ KENDİSİ DİKİYOR

Bu tür bir tepki beklemediğini söyleyen Adam, "Pek çok insan buna benzer bir şey görmemişti. Ebeveynler kendi çocuklarına benzeyen oyuncak bebekler almak istiyor." dedi. Hesabın popülaritesi Adam'in daha fazla resim için daha fazla dikiş dikmesi anlamına geliyor. Çünkü bebeklerin giysilerini Adam kendisi dikiyor.

''BOMBA TAŞIDIĞINI İMA EDİYORDU''

"Bebeğe tek bir giysi yapmak 2 saatimi alıyor çünkü gerçekten küçükler ve detaylar konusunda dikkatli olmak gerekiyor." diyor Ancak Hijarbie fikri herkes tarafından iyi karşılanmıyor. Adam "Pek çok insan hicaplı bebekleri satın almak istedi ama İslam düşmanlığıyla da karşılaştım." dedi. "İnsanlar bebeklerle dalga geçiyordu ve bomba taşıdığını ima ediyordu" diye ekledi.

YANLIŞ ANLAMALARI DEĞİŞTİRECEĞİNİ UMUYOR

Hanife Adam Hijarbie'nin hicap giyen kadınlarla ilgili yanlış anlamaları değiştireceğini umuyor. Adam "Bazı insanlar kızların hicabı kendi tercihleri olmadan baskı altında oldukları için giydiklerini düşünüyor. Ama hicap baskı demek değil. Bu daha çok özgürlük ve kendini kapatmakla ilgili bir şey." diyor.

''MÜSLÜMAN KIZLARA İLHAM VERMEK İSTEDİM''

H&M ve Dolce & Gabbana gibi moda markaları yakın dönemde hicaba uygun koleksiyonlar hazırlamıştı. Adam ise hem oyuncak bebeklere hem de yetişkinlere göre hicap modası yaratmayı sürdüreceğini belirtiyor. "Ben Müslüman kızlara ilham vermek ve kendilerine benzeyen bebeklerle oynama seçenekleri olsun diye bu hesabı açtım.'' diyor Adam.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Instagram Kadın Moda Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (10)

Hakan:

Susluman barbie. . .

8
11
yanıtYanıtla
Ceylin:

Çok güzel olmuş ve çok iyi yapmış başörtüsü kadar güzel birşey yok

12
7
yanıtYanıtla
BU OYUNCAKLAR GÜNÜMÜZÜN AYNASI OLMUŞ:

BEDENİ BELLİ EDEN GİYSİLER VE MAKYAJ OLSUN AMA SAÇ GÖZÜKMÜYOR YAW HE HE

17
1
yanıtYanıtla
Ceylin:

Başörtüsünü çuvala benzeten kişiler yarası olan gocunur ben başörtülüyüm ve inanın saçımın telini göstermeyi istemem yobazlık demişler kendini açmak mı yobazlıktan kurtarıyor yazık sizin düşüncenize

14
3
yanıtYanıtla
Ceylin:

Doğru hepinize akıl lazım

yanıt0
yanıt2
yazik Mobil-ANDROID:

Bu ne yobazlik

8
5
yanıtYanıtla
Tayyar ağa Mobil-IOS:

Saçmalık! Madem kapalı olacak, gerisi neden başka aleme ait?

12
0
yanıtYanıtla
jora:

1000 yil sonra din diye bisey kalmaz

1
4
yanıtYanıtla
turanMobil-ANDROID:

örtünmek yada örtünmemek serbesttir, ama kuran i kerim emrediyor sen yapmak istemiyorsan yapma, ama yapana da yobaz deme, allahim emri

1
0
yanıtYanıtla
hulusi:

allahu akbar diyenlerde var ne gunlere kaldık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title