Haberler

Başkentte Kurban Satış ve Kesim Yerleri

Başkentte, Kurban Satış ve Kesim Yerleri Belirlendi. Belirlenen Yerler Dışında Satış ve Kesim Yapanlara Para Cezası Uygulanacak.

Başkentte, kurban satış ve kesim yerleri belirlendi. Belirlenen yerler dışında satış ve kesim yapanlara para cezası uygulanacak.

Kurban satış yerleri ilçe zabıtaları tarafından 24 saat denetim altında tutulacak. Kurbanlıklar satış alanına, zabıta ve veterinerlik birimi çalışanları tarafından resmi evrakları kontrol edildikten sonra girebilecek. Vatandaşlar, kesim noktalarında veteriner hekimler kontrolünde, uzman kasaplarla kesim işlemlerini gerçekleştirebilecek. Belirlenen alanlar dışında hayvan satışı yapanlar ve kesime tahsis edilen yerler dışında kesim yapanlara, Kabahatler Kanunu'na göre para cezası uygulanacak.

-MAMAK-

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara'nın en modern kurban pazarını hizmete açtıklarını belirterek, 180 dönümlük arazi üzerine Ortaköy'de kurulan kurban pazarında, vatandaşların ve satıcıların ihtiyaç duyacağı her şeyin düşünüldüğünü söyledi.

Kurban pazarında, sosyal tesislerden otoparka, sağlık hizmetinden kesim hizmetine kadar her şeyi bir arada bulunduğunu ifade eden Akgül, belediyenin kurban pazarını bu yıl tek bir noktada topladığını kaydetti.

Yaklaşık 3 ay süren çalışmaların ardından Ortaköy Mahallesi'ndeki alanın tümüyle asfaltlandığını bildiren Akgül, ''Şimdiye kadar 170 satıcı çadır talep etti. Kurban pazarı 3 kademeli olarak yapıldı. Kurban pazarında hayvanların sağlığı için veteriner, pazara gelen vatandaşların sağlığı için ise doktor ve hemşire bayram boyunca bulunacak'' dedi.

-SİNCAN-KEÇİÖREN-

Sincan Belediyesi ise ilçede Cimşit Mahallesi'nde kurulacak kurban satış pazarında vatandaşlara hizmet verecek. Keçiören'de kurbanlıklar Ovacık Belediye Tesisleri yanı ve Bağlum'da kurulacak kurban satış yerlerinde yapılacak. Ovacık'da kurulacak kurban satış yeri 560, Bağlum'daki ise 108 çadır kapasiteli olarak planlandı. Kurban satış yerlerindeki çadırlar kurban satıcılarına kura çekimine göre verilecek.

Kurban kesimi için Ankara'da bir ilki gerçekleştirecek olan Keçiören Belediyesi saatte 60 büyükbaş hayvanın kesilerek vatandaşlara teslim edilebileceği bir mezbaha sistemi kuruyor. Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği fiyat üzerinden hizmet verecek mezbahada kurban kesimi için vatandaşlar sıra fişlerini Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce başlamak üzere alabilecek.

Keçiören'deki vatandaşlar, ayrıca Esertepe, Ufuktepe, Atapark, 23 Nisan, Uyanış, Aktepe, Kalaba, Yeşiltepe ve Çaldıran Mahallelerindeki üstü kapalı pazar yerlerinde de kurbanlarını kesebilecek.

-ALTINDAĞ-ÇANKAYA-ETİMESGUT-GÖLBAŞI-

Altındağ'da kurban satış yeri olarak, Karapürçek Mahallesi Uzun Burun mevki belirlendi. Kesim yeri olarak ise Aydınlıkevler semt pazarı, İskitler semt pazarı, Yıldız semt pazarı, Karapürçek semt pazarı ve Doğantepe semt pazarında düzenleme yapıldı. Altındağ Belediyesinin vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirmesi için gerekli önlemleri aldıkları ve belirlenen yerler dışında satış ve kesime izin verilmeyeceği bildirildi.

Çankaya Belediyesi de kurban satış yeri olarak Mühye Köyü'nün belirlerken, kesim ise Mühye Köyü ve Emek pazar yerinde yapılabilecek.

Etimesgut Belediyesi tarafından Optimum Alışveriş Merkezi yanında ve Bağlıca mevkinde kurulan yeni kurban pazar yerlerine ilk kurbanlıklar gelmeye başladı.

Etimesgut'taki iki ayrı kurban pazarında 20 bine yakın kurbanlığın satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Etimesgut Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını rahat ve hijyenik bir ortamda kesebilmeleri için de 4 ayrı kurban kesim yeri hazırladı.

Gölbaşı Belediyesi de Yavrucuk Köyü'nde bulunan kurban satış ve kesim yeriyle ilgili son düzenlemeleri tamamladı. Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Davuter, kurban satış ve kesim alanında yaşanabilecek aksaklıkları ve her türlü olumsuzluğu ortadan kaldıracak doğrultuda çalıştıklarını söyledi.

-YENİMAHALLE-

Yenimahalle Belediyesi de kurban satış yerlerini Yakacık Yolu üzerindeki Hurdacılar Sitesi karşısı ve Batıkent'te İlkyerleşim Mahallesi olarak belirledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, satış alanlarının, temizlik, asfalt, elektrik su bağlantıları, tuvalet, duş, lokanta gibi ihtiyaçlarının tamamlandığını, alanlarda güvenlik, zabıta hizmetleri ve veteriner hekimlerin 24 saat hizmet vereceğini bildirdi.

Yaşar, kesim yerlerinin ise Hurdacılar Sitesi karşısı Yakacık Yolu üzeri, Batıkent İlkyerleşim Mahallesi 1237. Sokak ile 20. Caddenin birleştiği alan, Batıkent Andaç Pazar yeri, Batıkent Ergazi Pazar yeri, Çamlıca Mahallesi Pazar yeri, Şentepe pazar yeri, Demet Pazarı, Ümitköy Pazarı ve Serhat Pazar Yeri olarak belirlendiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title