Haberler

Başkentin Amatör Kulüp Başkanları Alanya'da Toplandı

Alaiye Resort Otel'de düzenlen toplantıya 190 üyeden 125'i katıldı.

Alaiye Resort Otel'de düzenlen toplantıya 190 üyeden 125'i katıldı. Toplantıda amatör spor branşlarında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Kulüp başkanları da söz alarak sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, 76 milyon nüfuslu Türkiye'de futbol çok sevilmesine rağmen Arda Turan dışında yurt dışında oynayan başka bir futbolcu olmadığını söyledi. Dünyada birçok ülke ekonomisine turizm ve futbolun büyük girdi sağladığını belirten Kandazoğlu, Türkiye'de her işe tersten başlıyoruz. Profesyonel futboldan başlıyoruz, amatör futbola girmiyoruz. Öncelikle amatör futbola eğilmeliyiz. Öncelikle her sporun altyapısından başlamalıyız. Bu işin mutfağı, hammaddesi amatör futboldur. Altyapı deyince akla Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor geliyor. Bu altyapı değil. Burada sadece belli sayıda oyuncular var dedi.

BÖLGE KARMALARI OLUŞTURULSUN

Ankara'da 530 futbol takımı olduğuna dikkati çeken Kandazoğlu, Bu takımlar içerisinde binlerce sporcu var. Bunların arasında 50 sporcu bulsanız, Türk futboluna 50 yıldız oyuncu kazandırırsınız. Bu konuda sayın Fatih Terim'in çok önemli çalışmaları var. Kendisi 'Ben yetenek taraması yapacağım' diyor. Biz de şu öneriyi getirdik. İllerimizde amatör futbol karması oluşturulsun. Bölgelerarası şampiyonalar yaparak sonunda Türkiye şampiyonası düzenlensin. Türkiye'de 14 Futbol Federasyonu bölgesi var. En az 14 yıldız oyuncu çıkar diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arda Turan Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title