Haberler

Başkent'te Bayram Trafiğine Helikopterli Destek

Başkent'te, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla oluşacak trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla helikopter destekli çalışmalar yürütülüyor.

Başkent'te, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla oluşacak trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla helikopter destekli çalışmalar yürütülüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, havadan yaptığı kontrollerde tespit edilen trafik yoğunluğuna göre, ekipleri sevk ederek trafiğin akışını sağlamaya çalışıyor.

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bulan vatandaşlar, tatili şehir dışında geçirmek için yollara düştü. Başkent'te tatilcilerin neden olduğu trafik yoğunluğunu çözmek için helikopter destekli çalışmalar yürütülüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'de görevli polislerce Samsun ve Konya yolu üzerinde kontroller yapıldı. Trafik yoğunluğuna neden olan olayları tepeden tespit eden trafik polisleri, irtibatta bulunduğu ekipleri olay yerine göndererek sorunu kısa sürede çözmeye çalışıyor. Hava destekli denetimler sayesinde trafik kazalarına da hızlı bir şekilde müdahale ediliyor.

AMERİKA'DA POLİSLERİN KULLANDIĞI HELİKOPTER İLE AYNI SİSTEM

Havada 3 saat kesintisiz denetim yapabilen helikopterde iki pilot, Bölge Trafik Şube Müdürlüğünden bir komiser ve bir de görüntü operatörü görev yapıyor. Helikopterin ön kısmında 360 derece dönebilen kamera mevcut. Kameradan alınan görüntüler helikopterin içerisindeki iki monitöre anbean yansıyıp kesintisiz görüntü aktarımı yapabiliyor. Operatör ise joystick benzeri bir kumandayla kamerayı yönlendirip görüntü alınmasını istediği noktaya yakınlaştırabiliyor. 500 metre yükseklikten denetim yapan helikopterle araçların plakaları ve içindeki kişiler net olarak görülebiliyor. Denetim için kullanılan helikopter, Amerika'daki polislerin kullandığı helikopterler ile aynı sistemde.

(Abdullah Sarıca /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Ramazan Bayramı Samsun Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title