Haberler

Başkanı Gürkan Muhtarlarla Toplantı Yaptı

Malatya'da, Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni yapılan belediye hizmet binasında ilk toplantıyı muhtarlarla yaptı.

Malatya'da, Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni yapılan belediye hizmet binasında ilk toplantıyı muhtarlarla yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 16-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları öncesi Gürkan, yeni hizmet binasında ilk toplantıyı muhtarlarla gerçekleştirdi.

Başkan Gürkan, toplantı öncesi muhtarlara belediyenin yeni hizmet binasını gezdirdi. Daha sonra Meclis Salonu'na geçen Gürkan ve muhtarlar, 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Yeni hizmet binasında ilk toplantıyı muhtarlarla yaptığını ve binanın kendine özgü mimarisi olduğunu kaydeden Gürkan, şunları söyledi:

"Bu binada ilk toplantımız. Türkiye'de hakikaten böyle bir Belediye Hizmet binası yok. Bu bina akıllı bina diye tabir etiğimiz, kendi elektrik enerjisini kendisi üreten bir hizmet binası. Avrupa'da belediye binaları prestij binalarıdır. Prestij binaları, konservatuvar binalarıdır, tiyatro salonlarıdır, sanat galerileridir ve belediye binalarıdır.

Siz Avrupa'da medeniyete yolculuğuna çıktığınızda özellikle bu binaları gezersiniz. Dolayısıyla bizim buradaki hizmet amacımız, sadece kendi hizmet ihtiyacını karşılayan bir hizmet binasının ötesinde, şehre bir anlam kazandıran, şehre bir ciddiyet kazandıran ve şehrimizin kimliği, belleği, hafızası olan bir bina yapmamız."

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Gürkan Battalgazi Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title