Haberler

Başkan Türe Yine Yılın Belediye Başkanı Seçildi

Güncelleme:

Uyguladığı projeler ve yakaladığı ulusal başarılar ile adından sıkça söz ettiren Mersin Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yurt genelinde aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi.

Göreve geldiği ilk yıl olan 2009'da tamamladığı Çift Şerit İskele Yolu Parke Taş Döşeme Çalışması, Belediye Hizmet Binası içerisinde Belediye Toplantı Salonunun Dizaynı, Kafeteryanın Dizaynı, Kırmızı Masa Uygulaması, Belediye Meclis Üyeleri Çalışma Salonu oluşturulması, Anamur Belediyespor'a oda tahsisi, Evlendirme Memurluğu dizaynı, Ar-Ge Birimi oluşturulması, Sahil Temizleme Aracı alınması, Yeni Otobüs Alınması gibi birçok hizmeti kısa sürede gerçekleştiren Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe bu hizmetleriyle Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkalagücü Spor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen oylamada 2009 Yılın Başarılı Belediye Başkanı seçilerek ödül almıştı.

2010 yılında Geri Dönüşüm Tesisi'nin Anamur'a kazandırılması, Sahil Temizleme Aracı aracının alınarak Anamur Sahilleri'nin düzenli temizlenmesi, 3500 Yeni Çöp Konteynırı ve 1000 yeni direk tipi çöp kovasının Anamur Cadde ve Sokaklarına yerleştirilmesi gibi birçok hizmeti ile ÇETKODER tarafından 2010 Yılı Yılın Çevreci Belediye Başkanı Ödülü'ne layık görüldü.

Başkan Türe ayrıca 2013 Yılında Anamur Belediyespor'un Yenilmezlik Serisi Dünya Rekoru ve Galibiyet Serisi Türkiye Rekoru ile, Fenerbahçe Takımının Bir Sezonda Atılan En Fazla Gol Sayısı olan 103 gollük rekorunu 105 golle kıran Anamur Belediyespor'un Onursal Başkanı olması, Anamur Belediyespor Taekvando Takımı'nın Avrupa Şampiyonası ikinciliği, ve spor'a verdiği destekten dolayı Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından 2013 Yılın Spor Adamı ödülüne layık görüldü.

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe 4,5 yılda yakaladığı başarıların yanı sıra Anamur'da değişimin simgesi haline geldi. Hanımeli İhtiyaç Bankası, Belediye Sosyal Tesisleri, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi, Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Kapalı Pazaryeri, Şehit Uzman Çavuş Serkan Angay Üstgeçidi, Süryapı Anamur Evleri, Yeni Cumhuriyet Meydanı, 10 Yeni Çocuk Parkı, 10 Yeni Spor Parkı, iskele Yolu, Stadyum Yolu, M.Akif Ersoy Caddesi, Ak-Cami Antalya Asfaltı Arası Parke Yol, Kalınören Asfaltlama, Esentepe Asfaltlama, Yıldırım Beyazıt Parke, Bozdoğan Asfaltlama, Yeni Alınan Et Nakil Aracı, Sokak Süpürme Aracı, 2 Yeni Otobüs, Cenaze Nakil Aracı, Otobüslerde Kartlı Sistem, Dijital Su Sayaçları, Geri Dönüşüm Tesisi, Tarihi Konak Restorasyonu, Mini Çarşı, Çay Bahçelerinin Düzenlenmesi, Sahile 10 Adet Büfe, Engelliler Derneğinin kuruluşuna öncülük, Sanayi Sitesi Altyapı ve Parke Çalışması, 3500 yeni çöp konteynırı, Mehteran Takımı Kurulması, Kardeş Kent, Trafoların Boyanması, Bilboardların yenilenmesi, şehrin Antalya girişine Muz ağacı heykeli, Otobüs Duraklarının Yenilenmesi, Belediye Toplantı Salonu, 3000 bank üretimi, Anamur Belediyespor'un başarısı gibi ses getiren çalışmaları tamamlayan Başkan Mehmet Türe ayrıca gelecek dönem için de muhteşem projeler hazırlattı.

Teleferik, Hafif Raylı Sistem, Dar Gelirliye Toplu Konut, Kapalı Yüzme Havuzu, Canlı Hayvan Pazarı, Belediye Öğrenci Yurdu, Yaşlı ve Çocuk Bakım Evi, Köy Mezarlıklarının Düzenlenmesi, Her Köye Spor ve Çocuk Parkları projesi, Otobüs Terminali, Katlı Otopark, Kocaçay Islahı ve Çevre Düzenlemesi, Kültür Merkezi, Düğün Salonu, Erken Eğitim Merkezi, Mesire ve Dinlenme Yeri, Hayvan Barınağı, Atatepe, Tenis Kortları, Balıkçı Pazarı, Muhtar Ofisleri, Şehitler Parkı, Sahil Projesi ve Otel ve Tatil Merkezi projeleriyle gelecek dönemlerde de adından sıkça söz ettirecek olan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi'nin 2014 5.Yılın Yerel Yöneticileri oylamasında Yılın Belediye Başkanı seçildi.

Başkan Mehmet Türe Anadolu yerel Yönetimler Dergisince düzenlenen oylamada uyguladığı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma-Tarihi Lutfi Kısakahyaoğlu Konak Restorasyonu, Çevre Düzenlemesi ve Yeşil Alan-Yeni Cumhuriyet Meydanı, Sosyal Yaşamı Destekleme-Hanımeli İhtiyaç Bankası, Kentsel Atıkların Geri Kazanımı-Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm Tesisi Projeleri ve Türkiye Geneli Belediye Başkanlıkları Oylaması'nda diğer belediye başkanları ile kıyasıya yarıştı.

Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi yaptığı açıklama ile oylamanın sona erdiğini, ödül töreninin Kasım ayı içerisinde ulusal bazda geniş katılımlı olarak gerçekleştirileceğini ve ödül alan belediye başkanlarının çağrılacağını duyurdu. Anamur Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne konu ile ilgili olarak gönderilen fax ve maillerde Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin Yılın Belediye Başkanı ödülü aldığı belirtildi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe aldığı bu ödül ile 4 yılda toplam 4 ödül alarak Türkiye'de, görev yaptığı ilk dönemde en çok ödül alan Belediye Başkanları arasına ismini altın harflerle yazdırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Türe Mersin Anamur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title