Haberler

Başkan Topbaş'tan Hamide ve Zübeyde'ye Ödül

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aralarında Bağcılar Belediyesi sporcuları Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci'nin de olduğu uluslararası etkinliklerde başarı elde etmiş sporcuları ödüllendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aralarında Bağcılar Belediyesi sporcuları Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci'nin de olduğu uluslararası etkinliklerde başarı elde etmiş sporcuları ödüllendirdi. Hamide ve Zübeyde'nin ödülünü Başkan Topbaş ve AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık birlikte verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başarılı sporcuları ödüllendirdi. Haliç Kongre Merkezi'nde "İstanbul Spor Ödülleri" kapsamında düzenlenen programa Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü'nün başarılı atletleri Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci de katılarak ödül alan isimler arasında yer aldı.

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu yaptığı programa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra, AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca ile Feyzullah Kıyıklık, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ile çok sayıda sporcu ve sporcuların aileleri katıldı.

Programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Yeryüzünde insanlar arasında en etkin iletişim gücü olarak sanat ve sporu görmekteyiz" dedi. Nüfusunun yüzde 40'nın 18 yaş olduğu bir toplum olarak spora ve sporcuya yeterince önem verilmediğine vurgu yapan Başkan Topbaş, yeni altyapı yatırımlarına ve yeni hizmet anlayışına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Çocukluğunda radyodan olimpiyatları dinlerken yaşadığı heyecanı anlatan Başkan Topbaş, şöyle devam etti: "O müsabakalarda başarılı olan sporcularımızla nasıl gurur duyduğumuzu hatırlıyorum. Olimpiyatlarda ve diğer spor müsabakalarında bize milletçe gurur yaşatan sporcularımıza ve onların ailelerine teşekkür ediyorum. Biliyorum ki zor yaşam koşullarını göğüsleyerek, birçok badire atlatarak olimpiyatlarda bizi gururla temsil eden sporcularımız var. İnanıyorum ki arkalarında 75 milyonun bakışlarını ve heyecanlarını hissetmişlerdir. Sadece müsabakalarda hatırlanmadıklarını sonrasında da unutulmadıklarını göstermek için böyle bir ödül gecesi yapmaya karar verdik ve İstanbul'da bunun geleneksel hala gelmesini arzu ediyoruz. 2012 Spor Başkenti olan ve 2020 Olimpiyatları'nı almak için mücadele veren –ve bunu hak etiğine inandığım- İstanbul'un bu geceyle heyecana ortak olmasını istedik."

İstanbul'un arka sokaklarında keşfedilmeyi bekleyen, kendi imkanları ve heyecanıyla bir şeyler yapmaya çalışan profesyonel adayı amatör sporcuların olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, , "İmkanları olmayanlara sponsorluk açısından iş adamlarımız, büyük şirketler destek vermelidir. İnanıyorum ki destek verildiği zaman çok ciddi sporculara kavuşacağız" diye konuştu.

Gecede uluslararası oyunlarda madalya kazanan Aslı Çakıralptekin, Servet Tazegül, Bahri Tanrıkulu, Emel Dereli, Eşref Apak, Fatma Sarıdoğan gibi isimlerin yanı sıra Üsküdar Spor Kulübü, Beşiktaş Basketbol Takımı, Galatasaray Tekerlek Sandalyeli Basketbol Takımı'na ödül verildi. Mustafa Dağıstanlı, Hamza Yerlikaya, Kenan Şimşek, Azize Tanrıkulu gibi eski sporculara da plaket takdim edildi.

Başkan Topbaş sporculara ayrı ayrı ödüllerini verdikten sonra UEFA elit kategori hakemleri arasında yer alan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'a da özel plaket verdi. Cüneyt Çakır yaptığı konuşmada bu tür ödüllerin sporcular için büyük bir motivasyon -kaynağı olduğuna dikkat çekerek, "Bir sporcunun emeklerinin karşılığını bu şekilde alması ve takdir görmesi gerçekten mutluluk verici bir şey. Bizim için de artı motivasyon oluyor. Türk hakemleri olarak hedefimiz büyük organizasyonlarda kalıcı olup ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Feyzullah Kıyıklık Cüneyt Çakır Kadir Topbaş Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title