Haberler

Başkan Topbaş'tan Adalar'a 4 Marina Müjdesi

Adalar ilçesinde vatandaşlarla buluşan Başkan Kadir Topbaş, Adalar’ın ekonomisini yaz-kış artıracak projeler geliştirdiklerini belirterek, “Biz İstanbul’da 9 marina düşündük ve bunların 4’ünü Adalar’da yapacağız. Bu marinalar turizm demektir, ekonomi demektir, istihdam demektir.

Adalar ilçesinde vatandaşlarla buluşan Başkan Kadir Topbaş, Adalar'ın ekonomisini yaz-kış artıracak projeler geliştirdiklerini belirterek, "Biz İstanbul'da 9 marina düşündük ve bunların 4'ünü Adalar'da yapacağız. Bu marinalar turizm demektir, ekonomi demektir, istihdam demektir. Ayrıca spor sahaları ve kültür merkezleri yapacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adalar ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Kınalıada'da sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve spor kulübü yöneticileriyle bir araya geleyen Başkan Kadir Topbaş daha sonra Burgazada, Heybeliada ve Büyükada'da halkı selamladı ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Başkan Topbaş'a Adalar gezisinde İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ve AK Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Coşkun Özden eşlik etti. Başkan Kadir Topbaş Adalar gezisi sırasında CHP seçim irtibat bürolarını da ziyaret ederek barış içinde demokratik bir seçim süreci geçmesi temennisinde bulundu.

Başkan Topbaş son durak olarak Büyükada'ya geçti. Büyükada Saat Meydanı'nda kendisini karşılayan coşkulu bir kalabalığa seslenen Başkan Topbaş, Adalar'a 4 marina müjdesi verdi.

Adalar'ın değişime ve gelişime ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, "Sayın Başbakanımız Adalar'a denizin altından su getirdi. Neler çektiğinizi, nasıl yaşadığınızı, su problemini giderme adına nelerle karşılaştığınızı biliyorsunuz. Kanserojen madde olan borulardan yıllarca vatandaşlarımız su içti. Biz Adalar'ı bu borulardan kurtardık. İstanbul'umuzun hak ettiği yere gelmesi için Adalar başta olmak üzere her noktada gelişim ve değişime ihtiyaç var. Bir şehir plancısı olarak bunları gören ve çözüm arayan bir yapıda olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Biz de Adalar'a suyun içinden ateş getirdik, doğalgaz getirdik. Şu anda 6 bin üzerinde doğalgaz kullanıcısı var. Yatırımımız bize getirisi ne olacak hesabı yapmadık. Yapmak mümkünse yapılsın dedik ve başardık" diye konuştu.

Adalar'da birçok çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden ve 'Daha yapacak çok işimiz var' diyen Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün Adalar'da yaşayanların, yazlıkçıların, esnafların, ziyaretçilerin mutlu olabilmesi için adayımız Coşkun Özden ile neler yapabileceğimizi konuştuk.Adalar'ı kongre merkezi haline getirebilir miyiz, Adalar'a sağlık merkezi oluşturabilir miyiz, Aya Yorgi'ye bir teleferik yapabilir miyiz? Bunların çalışmalarını yapıyoruz. Daha önce tüp derdine düşen bir Adaları düşünün. Tüp gelmediği zaman esnafımızın neler çektiğini bilirsiniz. Artık medeni ölçüde bir kent konseptinde Adalar. Doğalgaz olmak üzere alt yapı, atık su kanalları, içme suyu hatlarını yeniledik ve tertemiz hale getirdik. Adalar'ın kirlenen sahillerini temizledik. Önümüzde adayımız Coşkun Özden ile birlikte Adalar'da daha yapacak çok işimiz var. Kasamızda paramız var. Adalar için ne gerekiyorsa yapacağız. Maltepe'den buraya bir iskele irtibatı kurduk. Hiçbir siyasi parti yönetimi gözetmeksizin, hizmetin insana olduğu düşüncesiyle yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Dünyanın takip ettiği bir kentte yaşamaktayız. İstanbul'un tamamına hizmet bizim görevimiz."

SARIYER VE PENDİK'E HAYVAN BARINAKLARI

Kendisinin de bir hayvansever olduğunu ve bu konuda çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Topbaş, "At arabaları ne haldeydi ne hale geldi. Burada köpek barınağı da yaptık buraya. Sarıyer'de 700 bin metrekare üzerine 20 bin hayvanlık bir barınak yapıyoruz şu anda. Aynı zamanda Pendik bölgesinde de 600 bin metrekare üzerinde 15 bin hayvan için böyle bir çalışmamız var. Canlılar bu doğanın ekolojik zincirlerinin halkalarını temsil ederler. Bu halka koptukça insan yaşamı etkilenir. Ben de bir hayvanseverim. Bütün hayvanlara karşı saygılı olma sorumlu olma zorunluluğumuz var. Sivrisineklerle biyolojik mücadele veriyoruz. 2014 sonbaharında dünyada ilk defa sivrisinek kongresi İstanbul'da yapılacak" dedi.

FAYTONLAR İÇİN VETERİNERLİK VE BAKIM HİZMETİ VERİLECEK

Başkan Topbaş Adalar'ın hak ettiği noktada olmadığını ve ekonomik hareketlilik getirecek çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Adalar'ın daha fazla yatırıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Topbaş, "Adalar benim çocukluğumda, orta okul, lise çağlarımda geldiğim, arkadaşlarımla buluştuğum, birçok noktasında denize girdiğim bir bölge. Ama şu anda Adalar hak ettiği yerde değil. Burada alt yapı bitti ama daha fazla yatırım gerekiyor. Burada ekonomik hareketliliği artıracak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Burada faytoncular var bir nostalji. Canlı hayvanların kullanıldığı bir hizmet ama bu hayvanların bakımının çok iyi yapılması lazım. Bu konuda biz veterinerlik ve bakım hizmeti verebiliriz. Adaların nostaljisi yapılması lazım ama hayvanların bakımı konusunda gerekli tertibat da olmalı" diye konuştu.

"ADALAR'A SPOR SAHALARI VE KÜLTÜR MERKEZLERİ YAPACAĞIZ"

"Adaların ekonomisini yaz kış artıracak projeler geliştiriyoruz" diyen Başkan Kadir Topbaş Adalar'a 4 marina yapılacağı müjdesi verdi. Sadece yaz değil kış turizmi için de çalışmalar yaptıklarını kaydeden Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yazın tamam ama kışın belki kongre alanları, konaklama alanları yapacağız. Spor sahaları, kültür merkezleri hanımlarımız için sosyal alanlar yapacağız. Biz Adalar halkının mutlu olacağı gençlerin adalarda iş bulduğu bir geleceği birlikte hazırlayacağız. İstanbul ve Adalar bir deniz kenti ama burayı kullananlar bu denizi kullanamıyor istifade edemiyor. Biz İstanbul'da 9 marina düşündük ve bunların 4'ünü Adalar'da yapacağız. Bu marinalar turizm demektir, ekonomi demektir, istihdam demektir. Adalı gençlerin iş bulması ve çalışması demektir. Adaların dünyaya tanıtılması demektir."

Programın sonunda Faytoncular Odası Başkanı Hasan İnal, Başkan Kadir Topbaş'a faytonculara desteklerinden dolayı hediye bir fayton maketi takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Coşkun Özden Kadir Topbaş Heybeliada İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title