Haberler

Başkan Timur'dan 'Camiler Satılıyor' Haberlerine Tepki

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, son günlerde yerel basında çıkan, “Amasra Belediye Başkanı, 2 caminin satışa çıkarılmasını belediye meclis gündemine getirdi” şeklindeki haberlerin, belli amaç için saptırma ve halkı yanıltıcı olduğunu ifade etti.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, son günlerde yerel basında çıkan, "Amasra Belediye Başkanı, 2 caminin satışa çıkarılmasını belediye meclis gündemine getirdi" şeklindeki haberlerin, belli amaç için saptırma ve halkı yanıltıcı olduğunu ifade etti.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz cami satmıyoruz. Camilerin satılması mümkün değildir. 6183 sayılı amme alacaklarının tahsili ile ilgili kanunun geçici sekizinci maddesine dayanılarak yapılan bir işlem. Cami satılıyor diye başka belediyelerle ilgili haberler yapılmıştı. Bu tamamen saptırma bir haber, halkı yanıltıcı bir haber. Herkesin bildiği gibi camilerin satılması mümkün değildir. 6183 sayılı amme alacaklarının tahsili ile ilgili kanunun geçici sekizinci maddesine dayanılarak yapılan bir işlem bu kanun kapsamında sadece cami yerleri yok burada, cami diyerek ajitasyon yapıyorlar. Hastane, okul, cami ve benzeri kamu kurumları belediye arsaları üzerindeyse belediyeler bu arsaları kullanamadıkları için Maliye Bakanlığı'na satışları söz konusu yapılan satış sayesinde Maliye Bakanlığı'na borç var ise borç kapanıyor. Hem de belediye buradan bir gelir elde ediyor. Dolayısıyla cami yerinin satılması ile cami ortadan kalkacak değil, kaldı ki satıldığı söylenen İskele Camii'ne belediye olarak 17 bin TL'lik mantolama yaptırdık. Camilerimizin daha derli toplu daha güzel görünmesi için belediye olarak elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bugüne kadar cami yolunu bilmeyen arkadaşlar da inşallah bundan sonra cami yolunu öğrenirler diye düşünüyorum. Yaptığımız bu işlem saptırılarak yerel veya ulusal basında 'camiler satılıyor' diyerek haber yapılıyor. Bartın'daki yerel bir basında da bu tür haberler çıkmış. Haberi yazan arkadaşımızı iyi tanıyoruz belli bir kesimin sözcülüğünü yapıyor. Yaptığı haber halkı yanıltıcı ve yanlı bir haberdir. Sözleşmeli işçilerin sözleşmeleri bittiği halde sigortasız ve kaçak olarak çalıştırıldığı yönündeki haber de asılsızdır. 31 Aralık itibariyle taşeron sözleşmemiz bitti. Yeni sözleşmenin yapılması bekleniyor. Sözleşme yapıldıktan sonra da yine taşeron işçilerimizle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Timur ayrıca, "Kaleşah Mahallesi'nde bulunan arazinin satışı için de çalışmalarımız devam ediyor. İhale hazırlıkları yapılıyor. Belediyenin elinde bulunan arsa ve arazilerin Amasra ekonomisine katkıda bulunması için atıl durumda olacağına satılmasından yana olduk. Bu arazi otel yeridir. 4 ya da 5 yıldızlı bir otel yapmak için buranın satışa çıkartılması meclis kararıyla izin verilmiştir yakında ihalesi yapılacaktır. Yapılan satışlar hem belediyenin borç yükünü hafifletecek hem de işçilerimiz ücretlerini zamanında almış olacak. Herkesin bildiği gibi Amasra Belediyesi'nin borç sıkıntıları var. Bu sıkıntılar da bu şekilde giderilecek" ifadelerini kullandı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Maliye Bakanlığı Emin Timur Bartın Amasra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title