Haberler

Başkan Şahin, Gaziantep'e Pozitif Ayrımcılık Yapıldı

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Yılmaz, bir takım toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Şahin, "Bugün aramızda çok sevdiğimiz, benim Ankara'daki hayatımda, kabinede, milletvekili olarak çok yakinen çalıştığım, çok sevdiğim değerli bakanımı aramızda görmekten, belediyemizde ve şehrimizde ağırlamaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in son dönemlerde aldığı göç ile yoğun bir nüfusa kavuştuğunu, bununla birlikte tarımsal ve kırsal alanları mevcut yapısını ele alacaklarını kaydetti.

Sanayi ve ticaretin yanında göç ve affet konularını da yönetmek durumunda olduklarını belirten Şahin, sayıları 200 bine yaklaşan Suriyelilerin durumlarının da çözüm bekleyen bir konu olduğunu vurguladı.

GAZİANTEP'TE ÜCRETSİZ KABLOSUZ İNTERNET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Başkan Şahin, "Kalkınma Bakanlığı bizim şehrimizin kalkınması adına son 12 yılda çok önemli pozitif ayrımcılıklar yaptı. Özellikle ekonomik kalkınma ile beraber sosyal ve beşeri kalkınma noktasında, eğitim noktasında Sayın Valimizin de çabaları ile çok önemli bir yol kat edildi. Aklınıza gelen bütün alt yapı ve üst yapı noktasında son 12 yılda çok ciddi destek gördük" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz'a ayağını tozu ile kent için hazırladıkları çalışmaları ve projeleri içeren talepleri ilettiklerini vurgulayan Şahin, "12 yıllık siyasi deneyimimizin yanı sıra Ankara'da bakanlıklar düzeyinde kurduğumuz ilişkileri Gaziantep için avantaja dönüştürmek için büyük bir gayret içerisindeyiz" dedi.

Gaziantep'te 1 Nisan itibarı ile kent için hazırladıkları projeleri bir bir hayata geçirme çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Fatma Şahin, "Günümüz teknoloji dönemi, İnsanlarımızın teknolojinin olanaklarından kolaylıkla yararlanabilmeleri için çeşitli projeler hazırladık. Akıllı Kent başlığı ile hazırladığımız projemiz kapsamında yer alan, kent genelinde ücretsiz kablosuz internet kullanımı ile ilgili projemizin deneme çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. İlk etapta tramvaylarda başlayan deneme çalışmalarımızı kent merkezi ve diğer alanlara da taşıyarak zaman içerisinde şehrimizin tamamında yaygınlaştıracağız. Başladığımız deneme çalışmalarını pozitif yansımalarını da sosyal medya aracılığı ile vatandaşlarımız teşekkür olarak bize iletiyorlar" dedi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yılmaz, Fatma Şahin'in bakanlığı döneminde de çalışkan ve sevilen bir bakan olduğunu söyledi. Türkiye'de artık büyükşehirlerin sınırlarının genişlediğini ve hizmet kalitesinin arttığını belirten Yılmaz, "Kalkınmada en önemli cazibe nitelikli insan gücü ve nitelikli sermaye gücü olacak. Kim bu cazibe gücünü ön plana çıkartırsa o daha çok ön plana çıkacak ve daha çok hizmet edecek. Bu anlamda kalkınmanın yerelden başladığını belirtmekte yarar var" şeklinde konuştu.

Ziyarette; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep AK Parti Milletvekilleri Derya Bakbak, Ali Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer de bulundu. Konuşmaların ardından Başkan Şahin, Bakan Cevdet Yılmaz'a Gaziantep'e has sedef kakmalı bir tablo hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cevdet Yılmaz Fatma Şahin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title