Haberler

Başkan'ın Damadı Sınavsız Memur Oldu" İddiası

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Karatay İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin damadının belediye bünyesinde sınavsız olarak memur yapıldığının iddia edildiğini belirtti ve konuyu TBMM soru önergesiyle gündemine taşıdı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Karatay İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin damadının belediye bünyesinde sınavsız olarak memur yapıldığının iddia edildiğini belirtti ve konuyu TBMM soru önergesiyle gündemine taşıdı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde kamuoyunda konuşulan iddialara yer verdi. İddialara göre, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin damadı K.F., taşeron şirket elemanı olarak çalışırken, kayınbabası yurt dışına çıktığında başkanlık vekaletini verdiği bir belediye meclis üyesi tarafından önce sözleşmeli personel yapıldı, ardından 6495 sayılı Torba Kanunla kadroya alındı. Karatay Belediyesinde çalışmaya devam eden K.F.'nin, KPSS'ye girmeden sınavsız memur olduğu ileri sürüldü.

MHP Konya Milletvekili Kalaycı soru önergesinde,, "KPSS sınavına girip atama bekleyen ve bir türlü sıra gelmeyen milyonlarca işsiz gencimiz varken, sözleşmeli personel alınıp sonra kadro verilmesi, istisnai yollarla ve fırsatçılık yapılarak memur kadrolarının doldurulması haksızlık değil midir? Torpil, iltimas ve haksızlıkları önlemeye yönelik bir çalışmanız var mıdır" diye sordu.

İddialarla ilgili telefonla ulaşılan Karatay Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aydın Yıldırım ise, ilgili belediye başkan yardımcısına bilgi verdiğini belirtti ve her hangi bir açıklama yapmadı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title