Haberler

Beylikdüzü Belediye Başkanı, Yabancı Öğretmenleri Ağırladı

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sağlıklı Okul, Sağlıklı Öğrenci projesinde yer alan 8 ülkenin ilkokul öğretmeniyle bir araya geldi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sağlıklı Okul, Sağlıklı Öğrenci" projesinde yer alan 8 ülkenin ilkokul öğretmeniyle bir araya geldi. Başkan İmamoğlu öğretmenlere Türk kahvesi fincanı hediye etti.

Beylikdüzü Gürpınar Yeşilkent İlkokulu, 8 ülkenin ilkokuluyla bir projeye imza attı. Çocukların sağlıklı büyümesi için oluşturulan projenin sahiplerini Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maya Restaurant'ta ağırladı. Fransa, Avusturya, Yunanistan, Bulgaristan, Litvanya, Finlandiya, İtalya gibi ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen "Sağlıklı Okul, Sağlıklı Öğrenci" isimli proje Beylikdüzü Gürpınar Yeşilkent İlkokulu tarafından hayata geçirildi. Comenıus kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın da desteğiyle, öğretmen değişimi yaparak ülkelerin ziyaret edilip, eğitim sistemi, yemek alışkanlıklarıyla ilgili bilgiler alındığı projede, gıda sözlüğü de oluşturuldu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 35 misafir öğretmen ile İngilizce konuşarak ülkelerinin özelliklerini tek tek dinledi. Ziyarette, öğretmenlerin, yaşadığı yerlerin kitaplarını hediye ettikleri Başkan İmamoğlu da misafirlere, hatıra olarak Türk kahvesi fincan takımı armağan etti. İmamoğlu, "Bu tip projeler miniklerimizin geleceği, bizim de kendimizi, ülkemizi tanıtabilmemiz açısından büyük önem taşıyor. Sağlıklı bir eğitim ve öğrenci demek, daha iyi nesiller demek. Hepinizi tebrik ediyor ve daha güzel projelerde buluşmak üzere başarılar diliyorum" dedi.

Okul Müdürü Ercan Gürbüz ve Proje Koordinatörü Hülya Eke bu projenin öğretmenlerin de ufkunun açılmasında büyük etki sağladığını dile getirdi. Gürbüz, "Karşılıklı ziyaretlerle 35'e yakın öğretmenin 9 dilde oluşturduğu gıda sözlüğü, ülkelerin yemek tarifleri, uygulamalı yemek yapımı, eğitim sistemini ve uygulamasını görebilmek projenin en önemlisi kısmıydı" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Yeşilkent Gürpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title