Haberler

Başkan Hançerli'den Beldelerde İnceleme

Güncelleme:

Vakıflar Konya Bölge Müdürü Metin Evsen ve Kültür Varlıkları Kurul Başkanı Prof. Dr. Ali Boran, Vakıflar Konya Şube Müdürü Mehmet Özdemir, Vakıflar Konya Şube Müdürü Kıvanç H. Kuşüzümü İlçemize gelerek bir dizi incelemelerde bulundular.

Halen restorasyon çalışmaları devam eden Ulu Cami'yi (Çukur Camii) Belediye Başkanı H.İbrahim Oral ile birlikte gezerek çalışmaları yakından takip ettiler. Restorasyon çalışmaları yaklaşık olarak bir sene kadar sürecek olan Ulu Camii aslına uygun bir şekilde yenilenerek şehrimizde uzun yıllar daha huzur içinde ibadet edilen bir yer olacak. Ulu camii restorasyonu incelendikten sonra Belediye Başkanımız H.İbrahim Oral misafirlerimize kısa bir Ilgın turu yaptırarak Lala Mustafa Paşa Külliyesi bahçesinde içilen çaylar eşliğinde tur sona ererken, İlçemizi ziyaret eden heyet yapılan çalışmalardan ve halen sürmekte olan çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ederek İlçemizden ayrıldılar.

Belediye Başkanı H.İbrahim Oral ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi :"Bugün öğleden sonra misafirlerimiz Vakıflar Bölge Müdürü ve Kültür Varlıkları Kurul Başkanı idi. Restorasyonu devam eden Ulu (Çukur) Camide incelemelerde bulunduk. Camimiz aslına, orijinal haline kavuşacak. Bu hizmet tarihe, ecdada, medeniyete saygıdır. Allah hükümetimizden razı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Özdemir Ali Boran Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title