Haberler

Başkan Demir ve Kurmayları Tarihi Yarımadayı Bisikletle Turladı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve kurmayları ilçenin tarihi yerlerini bisiklet turu atarak hem gezdi hem de konunun uzmanlarından bilgi aldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve kurmayları ilçenin tarihi yerlerini bisiklet turu atarak hem gezdi hem de konunun uzmanlarından bilgi aldı. Başkan Demir, bisikletli turun bir yandan spor bir yandan da tarihi mekanları ziyaret etme açısından bulunmaz bir etkinlik olduğunu söyledi.

Fatih Belediyesi'nin tarihi yarımadayı tanımak ve tanıtmak aynı zamanda da sporu teşvik etmek için başlattığı bisiklet turu devam ediyor. Etkinlik kapsamında beraberindeki kurmaylarıyla elektrikli bisiklete binen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, başta tarihi surlar, sur kapıları, hanlar ve çeşmeler olmak üzere eserleri yerinde gezdi ve rehberlerden bili aldı. Mimar Sinan Stadyumu'ndan hareketle tura çıkan heyet başta Sulukule, Edirnekapı, Anemas Zindanları olmak üzere yarımadayı sahil şeridi boyunca dolaştı.

Fatih Belediyesi Sosyal Tesislerinde mola veren Başkan Demir, etkinlik hakkında bilgi verdi. Demir, "Haftanın belirli günlerinde insanlarımıza bisikletlerle tarihi yerleri fevkalade anlatabilecek, tarihi surların çevresini dolaşırken bütün kapılarını ve önemli yerlerini hem ziyaret edip, hem onlarla ilgili tarihi bilgileri sunacak bir etkinlik. Hocalarımız bu konuda son derece profesyonel. Hocalarımızda bisiklet kullanıyorlar. ve kulağımızın bir tanesinde kulaklık vardı. Gezi esnasında da çeşmesi, medresesi, camisi, hanları ve bunlara benzer eserlerle ilgili anında bilgiler aldık. Bir taraftan da sporun yapıldığı, bir taraftan dünyanın merkezi sayılan İstanbul ve İstanbul'un da kalbi sayılan tarihi yarımadayı, Eminönü'nü ve buradaki tarihi eserleri görmüş ve hissetmiş, yaşamış ve aynı zamanda da spor yapmış oluyoruz" dedi.

BUNDAN DAHA GÜZEL BİR ETKİNLİK OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Başkan Demir, "Bundan daha güzel bir etkinlik olacağını düşünmüyorum. Biz Fatih Belediyesi olarak bunu sıklıkla yapıyoruz. Kullandığımız da bisikletlerde elektrikli bisikletler. İstanbul diğer dünya şehirleriyle mukayese edildiğinde inişli çıkışlı bir şehir. Ulaşım açısından da yokuşlarda takviye olarak elektriği devreye alıyoruz ve buda geziyi daha da konforlu hale getiriyor. Mümkün olduğunca da elektriği kullanmıyoruz ama sıkışınca da elektriğin kullanımının faydalı olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demir Sulukule İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title