Haberler

Başkan Belediyeden İş İsteyenleri İşkur'a Yönlendirecek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, düzenlediği halk günü toplantısında vatandaşların iş başvurularını not alarak, CV almadan İşkur'a yönlendireceğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, düzenlediği halk günü toplantısında vatandaşların iş başvurularını not alarak, CV almadan İşkur'a yönlendireceğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, toplantı salonunda düzenlenen ve ilk kez bugün gerçekleştirilen halk günü toplantısında vatandaşları dinledi. 60 kişinin katılarak derdini anlattığı toplantıda vatandaşlar çoğunlukla iş istedi. Özel hayata dair anlatılmak istenen konular olabileceğine dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz kameraların görüntü almasına izin vermedi. Gazetecilerin fotoğraf çekmesi ve toplantıyı sonuna kadar takip etmelerine de izin verildi. Kişisel taleplerin ön plana çıktığı toplantıda iş isteyen vatandaşların CV'leri alınmazken, isimleri İŞKUR'a verilmek üzere not alındı.

BELEDİYENİN İŞ VE İSTİHDAM KONUSUNDAKİ TAVRI BELLİ

Başkan Yılmaz, not alınan iş taleplerinin İş Kurumu Müdürlüğü'ne yönlendirileceğini söyledi. Her ay düzenlenecek halk günü toplantısında eksik görülen konulara yönelik taleplerde bulunulmasını isteyen Yılmaz şunları söyledi:

"Çoğunun talebi büyükşehir belediyesiyle alakalı değildi. Elimizden geldiğince talepleri ilgili birimlere yönlendirdik. Halkla buluşma toplantılarımıza devam edeceğiz. Fakat şunu görüyorum ki gelenler özellikle iş talepleriyle ilgili. Büyükşehir Belediyesi'nin iş ve istihdam konusundaki tavrı bellidir. Burada özellikle bundan sonraki toplantılarda da halk günlerinde de gelen arkadaşlarımızın şahsi iş ve işleriyle ilgili değilde umumun faydalandığı ve eksik görülen konulara yönelik bir talepte bulunmalarını istirham ediyorum. Çünkü bir büyükşehir belediye başkanını, yöneticilerini hiç ilgilendirmeyen konuyla ilgili aile arasındaki kavgalar dahil olmak üzere gündeme getirilebiliyor. Şeffaf bir şekilde bizde basın mensuplarımızla ama özellikle görüntü alınmasını istemiyoruz. Çünkü özel hayata dair orada anlatılmak istenmeyen ya da kameranın çekmemesi gereken mahrem konular var. Bu konulara itina gösterdiği içinde yerel basınımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü yazılı basınımız orada olaylara şahitler. Ama işin görüntüsü olduğu takdirde orada talepte bulunan, bunu kamera önünde gerçekleştirmenin çok doğru olduğu kanaatinde de değiliz." - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enver Yılmaz Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title