Haberler

Başkan Altunay, Anayasa Değişikliğini Temizlik Personellerine Anlattı

Başkan Altunay, Anayasa değişikliğini temizlik personellerine anlattı Başkan Altunay, toplumun her kesimine referandumu anlatıyorİSTANBUL - Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 16 Nisan referandumu öncesi toplumun her kesiminden vatandaşlarla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı...

Başkan Altunay, Anayasa değişikliğini temizlik personellerine anlattı

Başkan Altunay, toplumun her kesimine referandumu anlatıyor

İSTANBUL - Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 16 Nisan referandumu öncesi toplumun her kesiminden vatandaşlarla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmaya devam ediyor. Başkan Altunay bu kapsamda yaklaşık bin temizlik personeliyle bir araya gelerek yeni sistem hakkında bilgi verdi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, yaklaşan 16 Nisan referandumu öncesi toplumun her kademesinden vatandaşlarla bir araya gelerek yeni sistem hakkında bilgi vermeye devam ediyor. Başkan Altunay, bu kapsamda Sultangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Temizlik İşleri Şefliği'nde yaklaşık bin temizlik personeliyle bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Başkan Altunay, geçmişten bugüne kurulan hükümetlerde cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında yaşanan sorunları dile getirerek sorunların kişileri değil Türkiye'yi etkilediğini belirtti. Referanduma evet demek için birçok sebebin olduğunu ifade eden Başkan Altunay, sistem sorunlarının aşılması gerektiğini ifade etti.

"Birileri aya çıkarken biz hükümet kurmakla, cumhurbaşkanı başbakan kavgasıyla vakit kaybettik"

16 Nisan referandumun bir parti seçimi olmadığına dikkat çeken Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Bu sefer millet kendi anayasasına oy veriyor. Bu güne kadar 60'lı yıllarda 80'li yıllarda yapılan anayasalar neyse onlara göre yönettik onlara uyduk. Ama bugün bu değişim sürecinde birçok sıkıntılar oldu, birçok problemler bu sistem içinde yaşadı. Koalisyonlar, kurulamadı, hükümet oluşturulamadı ya da güvenoyu alamadı. Aldıysa da ömrü çok uzayamadı. Kısa sürede yeniden seçimler, yeniden seçimler dolayısıyla bu ülke hep kaybetti. Birileri aya çıkarken biz hala hükümet kurmakla cumhurbaşkanı başbakan kavgasıyla vakit kaybettik. İstiyoruz ki artık bu sistemde cumhurbaşkanı ve başbakan kavga etmesin, iki başlılık olmasın" dedi.

"Bir tane yetkili seçelim o bizi yönetsin"

Bülent Ecevit ve Ahmet Necdet Sezer arasında yaşanan krizin Türkiye'deki etkilerini anlatan Başkan Altunay, "Bir tane yetkili seçelim o bizi yönetsin, 5 sene sonra beğenmiyorsak tekrar sandığa gidelim istediğimizi seçelim. En son 2001 krizlerinde Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i o istemişti. Biz seni getirdik, bizim dediğimizi yapacaksın deyince oda bana bu yetkiyi sen vermedin kanunlar verdi dedi, anayasa kitapçığını onun yüzüne bir vurdu, kriz koptu. Bu krizin faturası bize ne oldu biliyor musunuz, bir gecede yüzde 50 fakirledik. Onlar kavga etti ama bu millet bedel ödedi. Bir daha koalisyonlar olmaması için bu sisteme evet dersek yüzde 50'nin üzerinde kim alırsa o cumhurbaşkanı olacak" diye konuştu.

Başkan Altunay ve temizlik personellerinin birlikte yemek yemesinin ardından program sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bülent Ecevit Cahit Altunay Sultangazi Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title