Haberler

Başkan Altınok Öz, Projelerini Anlattı

Kartallılar için hazırladığı projeleri anlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ilköğretim okulu öğrencilerinin ve engelli vatandaşların ağız ve diş sağlığı tedavileri için bir merkez açtıklarını söyledi.

Kartallılar için hazırladığı projeleri anlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ilköğretim okulu öğrencilerinin ve engelli vatandaşların ağız ve diş sağlığı tedavileri için bir merkez açtıklarını söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal genelinde bulunan taksicilerle bir araya geldi. Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nda Kartal Taksiciler Derneği Başkanı A. Kadir Ardıç ve dernek üyeleriyle kahvaltıda buluşan Başkan Altınok Öz, yeni taksi durak projesini anlattı.

Yeni taksi durak projesini taksicilerle beraber oluşturdukları söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Başkanı Altınok Öz, İlçede bulunan 19 taksi durağı ve 470 taksinin hizmet verdiğini hatırlattı. Taksi şoför ve müşterilerinin talepleri doğrultusunda hazırlanan kullanışlı, görsel ve estetik bir görünüme sahip olan yeni taksi durağı projesini de tanıttı. Taksicilerle birlikte projeyi oluşturduklarını belirten Altınok Öz, "5 yılda yurttaşlarımızın yol ve alt yapı ile ilgili sorunlarının çözümü için çalışmalar yaptık. Öneri ve düşüncelerimizi Büyükşehir Belediyesi'ne ilettik. Belediye olarak ulaşıma yönelik farklı proje çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. İlçemizde bisiklet yollarını artırmak ve engelli yurttaşlarımıza ulaşım kolaylığı sağlamak belediyemiz çalışmaları içinde. Tüm kaldırımlarımız ve yollarımız hedefimiz doğrultusunda engellilerimize göre düzenlenmiştir. Engelli vatandaşlarımızı her adımda özgür kılmayı hedefleyen projelerimizden olan Akülü Araç Şarj Dolum İstasyonu'nu Kartal Meydanı'nda açtık, ilçemizin farklı noktalarında da bunu yaygınlaştıracağız" ifadesini kullandı.

"ÇOCUKLAR İÇİN DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ"

Kartal'da bugüne kadar çocuklara yönelik birçok projeye imza atan Altınok Öz, "Geleceğimizi çocuklarımız şekillendirecek. Onlara ne kattığımız, onları nasıl yetiştirdiğimiz çok önemli. Çocuklarımız için Kartal'da sosyal ve kültürel her alanda birçok ilke imza attık. Çocuklarımızı spora teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Kartal'da satranç klübü kurarak turnuvalara ev sahipliği yaptık. Çocuklarımızı satranç ile tanıştırarak stratejik düşünme yeteneğini keşfetmelerini sağladık" diye konuştuk.

"Her mahalleye bir kreş" diyerek kreş sayısını 5 yıl içinde 1'den 11'e çıkaran, yıl boyu ücretsiz sünnet uygulamasıyla birlikte örnek bir uygulamaya imza atan Kartal Altınok Öz, çocuklar için "Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi"ni projesini de gerçekleştirdi.

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni anlatan Başkan Altınok Öz, " Kartal Esentepe'de hizmete giren 1035 m2 alana sahip Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 7-12 yaş arası ilköğretim okulu öğrencilerinin ve engelli vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığı için tüm tedavilerinin yapılabilecekler. Merkezde ağız ve diş sağlığı ile ilgili olarak uluslararası standartlara uygun hijyen şartlarında ağız, diş ve çene cerrahisi ile ilgili çeşitli ameliyatların yapılabileceği bir ameliyathane, bilgi işlem odası ve her türlü eğitimlerin ve toplantıların yapılabileceği bir konferans salonu da bulunuyor" şeklinde konuştu.

"DEPREM DÖNÜŞÜMÜNE BELEDİYENİN KAPILARI SONUNA KADAR AÇIK"

Uğur Mumcu Mahallesi'nde bulunan Güneş Sitesi sakinleriyle de bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal Belediye Başkanı olarak 5 yıldır 'Deprem Dönüşüm Projesi' ile tüm konutların depreme dayanıklı hale getirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Başkan Altınok Öz, "Bu doğrultuda Kartal Belediyesi olarak deprem dönüşümü isteyenlere belediye'nin kapılarını sonuna dek açtık. Çok sayıda site ve mahalle toplantısı ile halkımıza durumu anlattık" diye konuştu.

Sivil Savunma çalışmalarında da 5 yılda çok yol aldıklarını belirten Başkan Altınok Öz, Denizde Arama Kurtarma Ekibi'ne, kurtarma botuna sahip, olağanüstü durumlarda denizden müdahale yapabilen ilk ve tek belediye olduklarına dikkat çekti. Başkan Altınok Öz, "Sivil Savunma Ekibimiz, deniz yarışmalarında kaza önleme ve kurtarma görevinin yanı sıra Büyükada Sosyal Tesisi'nde halk plajının açık deniz can güvenliğini de sağlıyor. Ayrıca okulların sivil savunma kulüplerinde eğitim vererek çocuklarda gönüllü arama - kurtarma, sosyal psikoloji ve temel afet bilincinin oluşmasına katkıda bulunuyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

kartal belediyesi altınok öz kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title