Haberler

Başkan Altepe'den Uludağ Yolu'ndaki Otobüs Kazalarına Değerlendirme...

Bursa’da son bir haftada 5 kişinin öldüğü ve 38 kişinin yaralandığı yeni yapılan Uludağ yolundaki incelemelerin devam ettiğini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaşanan kazalarda trafik raporlarına göre yüzde yüz sürücülerin hatalı olduğunu söyledi.

Bursa'da son bir haftada 5 kişinin öldüğü ve 38 kişinin yaralandığı yeni yapılan Uludağ yolundaki incelemelerin devam ettiğini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaşanan kazalarda trafik raporlarına göre yüzde yüz sürücülerin hatalı olduğunu söyledi.

Bursa'da 2 ay önce yapılan İnkaya- Dobruca yolunda, son bir haftada meydana gelen kazalar sebebiyle 2 kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 38 kişi yaralandı. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Adı üstünde dağ yolu ve bağlantı yoludur. Bunu yapanlar uzman kuruluşlar ve projeleri de normal standartlara göre yapılmıştır. Bu yolun yapılmasında her hangi bir sıkıntı yok. Burada yapılan geniş ve kaliteli bir yol var. Buradaki uyarı levhaları ve gereken ikaz tabelaları var" diye konuştu.

"YAŞANAN KAZALAR, YÜZDE YÜZ SÜRÜCÜ HATASI"

Tutulan trafik raporlarına göre yüzde yüz sürücü hatası olduğunu ifade eden Altepe, "Her gün BURULAŞ'ın şoförleri çok daha dik ve meğilli yollar olan Piremir'de, Tahtakale'de, Pınarbaşın'da, Maksem'de ve diğer bölgelerde belediye otobüsleri ile devamlı bu yolları inip çıkıyor. Her hangi bir kaza meydana gelmiyor. Çünkü bizim seçtiğimi araç şoförleri rastgele seçilmiyor. Her biri ayrı ayrı testlerden geçiriliyor. Düz yolda araç kullanmakla dağ yolunda araç kullanmak aynı değil. Uludağ'dan 34 kilometre yol gelen araç şoförleri son bir kilometreye gelince rahatlıyorlar ve yeni yapılan geniş yolda kendilerini salıyorlar. Geçtiğimiz gün kaza yapan araç, önündeki aracı geçmek isterken devrilmiş. Frenlerin tamamen ısınmış olan aracı fren yükü ile durdurmaya kalkınca böyle kazalar meydana gelir" dedi.

"ÇIKTIĞIN VİTES İLE İN, YOKUŞ AŞAĞI VİTES DEĞİŞTİRME"

Yapılan yanlışlıkların şoförler tarafından yaşandığını belirten Başkan Altepe, "Türkiye'nin her yerinde şehir levhalarını görürsünüz. Bütün dik yokuşlarda otobüs şoförleri için 'yokuşu çıktığın vites ile in' ve 'inerken vites değiştirme' diye uyarı levhaları bulunmaktadır. Hangi vites ile çıktıysanız o vites ile inmeniz gerekiyor. Vites değiştirmemeniz gerekiyor. Her gün oradan tomruk kamyonları da geçiyor. Diğer araçlarda geçiyor. Rahatlıkla geçişlerini sağlıyorlar" diye kaydetti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Altepe Dobruca Uludağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title