Haberler

Başkan Akyürek, TSYD Sporun Zirvesi Semineri'nde Konuştu

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin "TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri"nde konuştu.

Antalya'da düzenlenen seminerin açılışına Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yolmaz, Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TSYD Genel Başkanı Naci Arkan ile spor yazarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Seminerin ikinci günündeki "E-Bilet ve Passolig" başlıklı oturumda Konya Büyükşehir Belediyesi'nin spor yatırımlarını anlatan Başkan Tahir Akyürek, sporun güçlenmesinde ve tabana yayılmasında yerel yönetimlerin büyük katkısı olduğunu söyledi.

KONYA'YI SPOR ŞEHRİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Hayata geçirdikleri spor yatırımlarının amacının Konya'yı diğer özelliklerinin yanında bir spor şehri haline getirmek olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, başta 42 bin kişilik yeni stadyum olmak üzere, Konyaspor Tesisleri, 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi, bisiklet yolları, Akıllı Bisiklet, mahallelere 10 spor salonu, Büyükşehir Belediyespor, Olimpiyat Köyü, Veledrom, halk için parklarda ve KOMEK'lerde oluşturdukları spor imkanları hakkında bilgi verdi.

Konya'nın spor şehri olmasının önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, "Sporla yaşayan değil, sporu yaşatan bir şehir olma noktasında çaba gösteriyoruz. Konya'nın fair play şehri olması konusuna önem veriyoruz" dedi.

Türkiye toplam Passolig satışının yüzde 10'unun Konya'da gerçekleştiğini, 61 bin rakamını geçerek Anadolu'da bu alanda lokomotif olduklarını kaydeden Başkan Akyürek, Konya olarak Passolig'de hedeflerinin 100 bin olduğunu dile getirdi.

BAŞKAN AKYÜREK'E SPORA KATKI ÖDÜLÜ

Konuşmanın ardından TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, 2014 yılında spora ve futbola yaptığı hizmetlerden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e TSYD Özel Ödülü'nü takdim etti.

KONYA'DAKİ FAIR PLAY HAVASI TÜRKİYE'YE ÖRNEK

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, düzenlenen program ve verilen ödül adına TSYD yönetimine teşekkür etti.

Konya'nın Passolig'de Anadolu'nun, seyirci ortalamasında Türkiye'nin lideri konumunda olduğunu belirten Başkan Akyürek, bunda yeni stadyum kadar spor yazarlarının ve taraftar gruplarının verdiği desteğin önemli faktör olduğunu söyledi. Stadyumda oluşan fair play havasının Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, tüm Konyalıları ve futbolseverleri tebrik etti.

TSYD Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Doğan, Konya'nın sadece futbol şehri olmadığını, olimpik bir şehir hüviyetine bürünmekte olduğunu belirterek, Başkan Akyürek'e teşekkür etti. Konya'nın, futbolda şiddetin tavan yaptığı bir dönemde sığınılan liman konumunda olduğunu kaydeden Doğan, Türkiye'nin Konya modelini örnek alması gerektiğini dile getirdi.

TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar da, Konya'nın bugün Türkiye'de spor noktasında ön sıralarda olmasının en önemli faktörlerinden birinin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olduğunu vurgulayarak, hep birlikte çıtayı yükselterek şehri daha iyi noktalara yükseltmek için çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahir Akyürek Naci Arkan Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title