Haberler

Başkan Aktaş 3. Döneme Hızlı Başladı; "Yapılacak Çok İşimiz Var"

Güncelleme:

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Tahtaköprü eski Belediye Başkanı ve şuan ki Belediye meclis üyesi olan Eşref Yiğit ve bazı birim amirleri de hazır bulundu.

Başkan Aktaş, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin ardından hayata geçen Büyükşehir yasasıyla mahalle statüsüne dönüşen eski belde belediyelerini ziyaret ederek personelle bir araya geldi.

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Tahtaköprü eski Belediye Başkanı ve şuan ki Belediye meclis üyesi olan Eşref Yiğit ve bazı birim amirleri de hazır bulundu.

Ziyarette, yeni dönemde İnegöl' e mahalle olarak bağlanan Yeniceköy, Cerrah, Kurşunlu ve Tahtaköprü mahallelerine ek hizmet binası olarak hizmet verecek binaların ve personelin dönüşümü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaretler sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "bugün ekip arkadaşlarımızla birlikte yanımızda çok değerli Tahtaköprü Belediye Başkanımız ve şuan ki Belediye meclis üyemiz olan Eşref Yiğit Bey'de olmak kaydıyla 4 beldemizin tamamını taradık. Tabi hem Yenice köy, hem Cerrah, Hem Kurşunlu, hem Tahtaköprü bildiğiniz gibi 30 Mart 2014 seçimlerine kadar tüzel kişiliği devam eden Belediyelerdi. 30 Mart itibariyle de artık İnegöl'ün birer mahallesi olarak hizmet verecekler" dedi.

İnegöl Belediyesinin Alanyurt'daki ek hizmet binası ve Akhisar Hizmet Noktamızdan sonra şimdi 4 tane daha ek hizmet binası olduğunu vurgulayan Aktaş, bu binaların, personelin dönüşümü ve buralar da kurulacak sistemle alakalı değerlendirme yapmak üzere belediye çalışanları ile tanıştıklarını ve bundan sonraki süreçte yapmak istediklerini onlarla paylaştıklarını ifade etti.
Bu değişim ve dönüşümün 1-2 aylık zaman alacağını belirten Aktaş; "Ama inşallah ben inanıyor ve ümit ediyorum ki her 4 beldemizin, yani 4 yeni mahallemizin nüfusunun tamamı da İnegöl Belediye'sinin hizmetlerinden doya doya istifade edecekler. Bu arada Büyükşehir'e adaptasyonla alakalı süreçte aynı şekilde devam ediyor. Biz, özellikle bu noktaların hem tahsilat, hem hizmet masası, hem zabıta hizmetleri anlamında devamını sağlayacağız. Her ek hizmet binamızın bir koordinatörü olacak. Ve tabiî ki bunlarla ilgili sorumlu bir Başkan Yardımcısı arkadaşımız olacak. Ve 6 ek Hizmet binamızı da, köylerimizi de devamlı tarayacağız. Hizmetlerimizle buraları buluşturacağız" dedi.

Önümüzdeki haftada beldeden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine teşekkür ziyaretleri yapacağını da sözlerine ekleyen Aktaş, "Bugün sadece personelimizle tanışmak, binalarımızdaki değişim ve dönüşümü sağlamak adına neler yapabiliriz noktasında bir ziyaret gerçekleştirdik. Ben özellikle bu sürece kadar beldelerimizde, belediyelerimizde Başkan, meclis üyesi ve yönetici olarak, personel olarak hizmet vermiş arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 4 Beldemizden toplam 101 personel 6 da il özel idaresinden olmak kaydıyla 107 tane personel bize devroldu. Bu çok ciddi bir rakam. İnegöl Belediyesinin gücünün üstünde bir rakam. Ama takdir edersiniz ki mümkün olduğunca mağduriyet oluşturmadan sürecin adaptasyonunu sağlayacağız" dedi.

Aktaş, "Ben tüm çalışan arkadaşlarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Muhakkak onlarda da bu geçişle alakalı bir boşluk oluşmuş olabilir, hafiften bir hayal kırıklığı gibi bir durum söz konusu olabilir ama inanıyor ve ümit ediyorum ki en kısa zamanda İnegöl Belediyesinin güçlü hizmetleriyle beraber bu işin bir parçası olarak, arkadaşlarımızda sürece devam edecekler. Hepsine kolaylıklar ve başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Yeniceköy Kurşunlu İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title