Haberler

Basın Konseyi: Özel Güvenlik Elemanlarının, Gazetecileri Dövmesi Kabul Edilemez

Basın Konseyi'nce yapılan açıklamada, "A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile yaptığı maçın ardından, özel güvenlik elemanlarının, gazetecileri dövmesini kabul etmemiz mümkün değildir" denildi.

Basın Konseyi'nce yapılan açıklamada,  "A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile yaptığı maçın ardından, özel güvenlik elemanlarının, gazetecileri dövmesini kabul etmemiz mümkün değildir" denildi. Açıklamada, görüntülerden yola çıkılarak gazetecilere tekme, yumruk atan, görevlerini yapmalarını engelleyen özel güvenlik görevlilerinin, ivedi olarak bulunup, hesap sorulması istendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki karşılaşma öncesi tribünden gelen tepki nedeniyle stadı terk eden Volkan Demirel, ikinci yarının başında, takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile Türk Telekom Arena'ya döndü. Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile stattan ayrıldığı sırada, yanlarında bulunan özel güvenlik elemanları, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı. Gazetecileri, kameramanları, yumruk ve tekmelerle yerlere yatırıp döven, elindeki makineleri kıran güvenlik güçlerinin, bu gücü nereden aldıklarını soruyoruz?

Gazetecilerin örselenmesi, dövülmesi ne yazık ki alışkanlık haline geldi. Bu durum, demokratik ülkelere de yakışmamaktadır. Özel güvenlik görevlilerinin, haddi olmayan davranışlarda bulunması kabul edilemez. Görüntülerden yola çıkılarak; gazetecilere tekme, yumruk atan, görevlerini yapmalarını engelleyen özel güvenlik görevlilerinin, ivedi olarak bulunup, hesap sorulmasını bekliyoruz." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emre Belözoğlu Volkan Demirel Kazakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title