Haberler

Başbakan'dan Alaattin Çakıcı'ya Hakaret Davası

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan'a Tehdit ve hakaret içeren mektup gönderdiği iddia edilen Alaattin Çakıcı hakkında dava açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Tehdit ve hakaret' içeren mektup gönderdiği öne sürülen Alaattin Çakıcı hakkında dava açıldı.

SORUŞTURMA 3 AY SÜRDÜ

İzmir'de kaldığı cezaevi müdürü Ayhan Çapacı'ya silahlı saldırı düzenlenmesini azmettirdiği iddiasıyla Adana'daki F Tipi Cezaevi'ne nakledilen Alaattin Çakıcı, iddiaya göre, 3 Ekim 2013'de, başbakan ile dönemin adalet bakanı Sadullah Ergin'e mektup gönderdi. Adana Adli Sarayı'ndaki postaneden gönderilen mektupta hakaret ve tehdit içeren sözler olduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren soruşturma ardından Çakıcı hakkında, 'Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret, tehdit' suçlarından toplam 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ÇAKICI 3 SAYFALIK İFADE GÖNDERDİ

Ankara 21'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, şüpheli Alaattin Çakıcı'nın kendi el yazısıyla savcılığa gönderdiği ifadesinde suçlamayı kabul ettiği bildirildi. Sanık Çakıcı'nın soruşturma savcısına gönderdiği 3 sayfalık ifadesinde "Yıllardır, mahkemelerde, savcılıklarda vermiş olduğum ifadelerimde zaman zaman Rizeli Tayyip Erdoğan'la ilgili sözlerim kayıt altına alınmıştır. Bazen de cezaevlerinden kendisine ve bazı bakanlara UYAP üzerinden dilekçe ve fakslar gönderdim. Ne söylemiş isem sözlerimin arkasındayım" dedi.

Çakıcı'nın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Alaattin Çakıcı İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

ismail kılınçistikam_46@hotmail.com:

arkadaşlar ben kahraman maraşlııyım hepenizin tanıdıgı bir ozanımız var mahsuni şerif onun bir türküsü aklıma geldi o türküsünün birinde kendini tehdid edene şöyle sesleniyor beni vuracakmış itin biri bakhele hele kimsin lan sen koşkoça türkiyenin başbakanına çemkiriyosun

19
49
yanıtYanıtla
Denizsuleymanozyildirim@gmail.com:

MAHSUNİ BABANIN TÜRKÜSÜNÜPARTİNİZE ALET ETMEYİN,

yanıt0
yanıt0
MUSTAFAmevcan_25@hotmail.com:

HERKESE SESLENİYORUM ! TAYİP ERDOGAN KÖTÜ OLSA NİÇİN DÜNYADAKİ BÜTÜN KÖTÜLER ONU BİR KAŞIK SUDA BOĞMAK İSTİYOR ARTIK LÜTFEN ANLAYIN BİR DAHA BU MEMLEKETE BÖYLE MERT GELMEZ.

21
47
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİcemal.karaciger@ipa.com.tr:

MUSTAFA KARDEŞİM DOĞRUDUR MERTTİR , BU GÜNE KADAR DA HER YERDE ÖLÜMÜNE SAVUNDUM AMA BİZ SSK EMEKLİLERİ ,YANİ BEN BİR TÜRLÜ GÖREMEDİM . İKTİDARA GELDİĞİ YILDAN İTİBAREN HER YIL YÜZDE İKİ YÜZDE ZAM BAK MEMURA 100- 150 TL ZAM YAPTI BANA 25 TL MERTLİK ; BU MU ?

yanıt0
yanıt0
SSK EMEKLİSİcemal.karaciger@ipa.com.tr:

MUSTAFA KARDEŞİM BİR AÇIKLAMAN GELMEDİ MERTLİK BU MUDUR DEMİŞTİM .BİRİLERİNE 100- 150 BİZE 25 TL SİZCE MERTLİK BU MUDUR

yanıt0
yanıt0
ALAYINA ISYAN ÖLÜMÜNE TURANsarsilmaz1@live.de:

gercek dogru olmadan hemen saymaya basliyorsunuz gencler! erdogan ztn kendi yalanci!!!

15
17
yanıtYanıtla
CAKICIYMISmetin_zuzan@abv.bg:

CAKICI KULLANMA TARIHIN BITTI SENIN DEVIR DEGISTIDE NE YAPSIN ZAVVALLI ICERDEN HABERI YOK DISARDA NELER OLDU BITTI

31
1
yanıtYanıtla
mustafaiki@tiscali.co.uk:

Cakici sen Turkiyeyi eski Turkiye ile karistirdin. Iceride oldugun sure icerisinde sana disarisi ile ilgili gelismelerin bildirilmedigi belli. Devletin basinda hangi party olursa olsun, hapishanede yatan birinin Turkiye basbakanini tehdit etmesinin tek aciklamasi olur, oda kafayi siyirmis olmak.Sen ve senin efendilerinin devri bitti. Basbakan, Erdogan olur, Kilicdaroglu olur, Bahceli olur yada bir baskasi, ama herkes haddini bilecek, girdigin delikten kimseyi tehdit edemezsin.

23
8
yanıtYanıtla
ramazankaya.26-@hotmail.com:

bu kadarda demokrasi fazla bir mafya babası devletin başkanını tehdit ediyor ço yazık ne dudrumlara düştü bu devlet

12
13
yanıtYanıtla
akkoyunsfsfsfssg@sfgdgdgd.com:

Birde milliyetçi geçinir çakırım bnm. sedat Peker bundan daha delikanlı. devletten o kdr hortumladı haramzade herif Tayyip terör ü bitirdi die içi kinle dolmuş sanırım. alevi cehape bile basbakan a yapmadı bunu birde sağcı genicirsin ikiyüzlü herif.

7
13
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title