Haberler

Başbakan Yıldırım, Tcg Yzb. Güngör Durmuş" Lojistik Destek Gemisinin Denize İndirilme Töreninde...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Tuzla Tersanesi'nde düzenlenen "TCG YZB. Güngör Durmuş" adlı lojistik destek gemisinin denize indirilmesi törenine katıldı.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Tuzla Tersanesi'nde düzenlenen "TCG YZB. Güngör Durmuş" adlı lojistik destek gemisinin denize indirilmesi törenine katıldı. Törende Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da yer aldı.

"DENİZ KUVVETLERİ'NİN HARBE HAZIRLIK DURUMU EN ÜST SEVİYEDEDİR"

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu yaptığı konuşmada, "Deniz Kuvvetleri'nin harbe hazırlık durumu en üst seviyededir. Verilecek her türlü göreve hazırdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

"KRİTİK TEKNOLOJİLERİ İÇEREN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Özellikle, 77 Kıbrıs Harekatı sırasında maruz kaldığımız muamele 90'lı yıllarındaki maruz kaldığımız muamele, dost ve müttefik ülkelerimizin koyduğu silah ambargoları bizim için yerli ve milli silah sanayini, savunama sanayini artık ekmek, su gibi ihtiyaç haline getirdi. Alınan dersler savunma sanayi müsteşarlığını doğurdu. Yüzde 24'lerde olan savunma sanayindeki yerlilik oranı bugün için yüzde 60ı buldu. Kendi milli piyade tüfeğini yapan, kendi İHA'sını, helikopterini … yapan ve kendi milli muharip uçağını yapmak için hazırlanan bir Türkiye var. Artık kritik teknolojileri içeren yoğun bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

"BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZ, 79 MİLYONUN KALBİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR"

Başbakan Yıldırım, "16 Temmuz'da Sancaktar amfibi gemisini denize indirmeyi planlamıştık. Bir gün önce 15 Temmuz gecesi o karanlık gecede hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Maalesef 16 Temmuz'da denize indirme törenini gerçekleştiremedik. Üzüldük. Ama ülkemizi 2. Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkardığımız için de sevindik. TCG YZB. Güngör Durmuş, Deniz Kuvvetlerimizin kahraman bir subayıdır. Bugün adını yaşatacak bu geminin merasimi sırasında şehit yüzbaşımızın ailesi bizlerle. Sadece bu gemi ile yüzbaşımız adını yaşatmayacak. Yüzbaşı Güngör Durmuş ve bütün şehitlerimiz, 79 milyonun kalbinde yaşamaya devam ediyor. Çünkü onlar bu milletin istiklali için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahramanlardır" dedi.

"SAVUNMA SANAYİMİZE 35 MİLYAR DOLARLIK BİR YATIRIM"

Gemi inşa sanayindeki gelişmelere değinen Yıldırım, "Türkiye artık gemi inşa sanayinde, kendi kendine yeterli olmanın ötesinde bütün dünyaya her tür gemi ihraç edebilen bir kabiliyete sahip oldu. Bununla da yetinmedik yerlilik oranını da süratle artırıyoruz. Hele hele savunma sanayinde yüzde 20'lerden yüzde 60 yerlilik oranına gelmiş olmak bu konudaki ülkemizin imkan ve kabiliyetlerini en açık şekilde göstermektedir. Savunma sanayimize son 14 yılda çok büyük yatırım yaptık. Yaklaşık olarak 35 milyar dolarlık bir yatırım ile savunma sanayimizi bugün sadece kendi ihtiyaçlarımız değil dost ve müttefiklerimizin savunma ihtiyaçlarına da cevap verecek bir yetkinliğe ulaştırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bununla yetinecek değiliz. 70'li yılların başında Kıbrıs Barış Harekatı esnasında yaşadığımız ambargo sıkıntılarını unutmadık. Derler ya 'Kötü mal sahibi kiracıyı ev sahibi yapar' o bize ders oldu. Savunma sanayimize 80'li yıllardan itibaren yatırım yapmaya başladık. Geldiğimiz nokta hem yerlileşme hem de millileşme de çok önemli yol kat ettik" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE İSTİKRARSIZLIK ORTAMINDA, BİR İSTİKRAR ADASIDIR"

Türkiye istikrarsızlık ortamında, bir istikrar adası olduğunu dile getiren Yıldırım, "Savunma yeterliliğimizin yanında caydırıcılık kabiliyetimizin de aynı derecede geliştirilmesi etrafımızdaki ülkelerin barışına, istikrarına çok büyük katkı sağlayacaktır. Suriye'de, Irak ve bölgedeki gelişmelerin en büyük bedelini Türkiye ödemektedir. Bir yandan mültecilerin ülkelerini terk eden günahsız mazlum insanların yüklerini hafifletirken bir taraf tadan terör hareketleri ile mücadelemiz amansız mücadelemiz devam etmektir" açıklamasında bulundu.

"FIRAT KALKANI OPERASYONU İLE İLGİLİ

İLERİ GERİ LAFLAR EDENLER HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL"

Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

"İçeride PKK, dışarıda DEAŞ, YPG, PYD unsurları ile Türkiye kararlıkla mücadelesini sürdürmektedir. 'Fırat Kalkanı operasyonu' doğu ve güneydoğudaki devam eden operasyonlar, Kuzey Irak'taki faaliyetlerin tek ama tek bir amacı var. Ülkemizi terör belasından kurtarmak komşularımızda yaşanan terör belasının ülkemizde yaşanmasını engellemek. Bunun için çalışmalarımızı kararlıkla sürdüreceğiz. Bu konuda ileri geri laflar edenlerin ne söyledikleri bizim için hiç önemli değildir. Bizim için önemli olan Türkiye'nin güvenliği, birliği beraberliğidir. Bunu sağlamak için güvenlik güçlerimiz, polislerimiz var güçleri ile ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar."

"15 TEMMUZ SONRASI HAKSIZ YERE SİLAHLI KUVVETLERİMİZ İTİBAR KAYBINA UĞRAMIŞTIR"

15 Temmuz darbe girimine de değinen Yıldırım, "15 Temmuz gecesi yaşanan alçak darbe girişişimi sonrası haksız yere silahlı kuvvetlerimiz maalesef itibar kaybına uğramıştır. Sebebi asker kılığına girmiş FETÖ terör örgütünü eli kanlı mensuplarıdır. Milletimiz sağ duyu sahibidir. Bu terör elamanları ile vatanına milletine sahip çıkan yurt sever askerlerimiz kısa sürede birbirinden ayırt etmiş. Bu alçaklara gereken dersi vermiştir" dedi.

"TUZLA TERSANELER BÖLGESİ İMAR PLANI NİHAYET MAYIS 2016'DA ONAYLANDI"

Tersanelere yapılan desteğe ilişkin Başbakan Yıldırım, "Tersanelerimiz için önemli destekleri devreye soktuk. 13 yıldır onayı gerçekleşmeyen Tuzla Tersaneler Bölgesi imar planı nihayet Mayıs 2016'da onaylanmış yürürlüğe girmiştir. Tersanelerimizin imar palanı için ödemeleri gereken 5 milyonu da almamak suretiyle termallerimize bir katkı temin edilmiştir. Ayrıca, tersanelerimizin hazineye ödedikleri kira bedellerinde de 10 katın üzerinde indirim sağlanmıştır. Yıllık yaklaşık olarak 40 milyon civarında bir kira ödemesi yapılırken neredeyse bu sıfıra indirilmiş. Cirodan yüzde 1 ödenmesi şeklinde esasa bağlanmıştır" diye konuştu.

"49 YILLIĞINA KİRALANAN TERSANLERİMİZİN KİRA SÜRESİNİ SIFIRLIYORUZ"

49 yıllığına kiralanan tersanelerin kira sürelerinin sıfırlandığını belirten Yıldırım, "Bugün müjdeyi açıklıyorum. Tersanelerimiz 49 yıllığına kiralanmıştı. Bu kira süresinin bitmesine 18 yıl kaldı. Bir karar aldık sıfırlıyoruz tekrar 49 yıla çıkarıyoruz. Hayırlı olsun. Böylece kredi kapasitelerini de 3 kat artırmış olacağız. Yani 6 milyar liralık ilave bir kredi hacmine tersanelerimiz sahip olmuş olacak" dedi.

Konuşmaların ardından TCG YZB. Güngör Durmuş Lojistik Destek Gemisi denize indirildi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title