Haberler

Başbakan Yıldırım: "Değerli Milletvekilleri, Dün Gece Barikatları Aşarak, Tankları Geçerek,...

Başbakan Yıldırım: "Değerli milletvekilleri, dün gece barikatları aşarak, tankları geçerek, kurşunları savuşturarak, Büyük Millet Meclisi'ne geldiniz.

Başbakan Yıldırım: "Değerli milletvekilleri, dün gece barikatları aşarak, tankları geçerek, kurşunları savuşturarak, Büyük Millet Meclisi'ne geldiniz. Işıkları yaktınız, Genel Kurulu açtınız, 'Ya demokrasi ya ölüm' diyerek bu salonda dimdik durdunuz. Milletin Meclisi'nin üzerine bombalar yağdırmaya başladılar, silahlarla taradılar, bir tek geri adım atmadınız. Her birinizin ölümü yanı başınızda hissettiğinizi biliyorum. Dünya parlamentolarına, dünya demokrasilerine örnek bir duruş sergilediniz. Millet sokakta istiklaline sahip çıkarken, siz de milletin vekilleri olarak burada istiklalinize, demokrasiye, milli iradeye sımsıkı sarıldınız. Bu tavrınızla, tarih bu yüce Meclis'i bir daha yazdı. Bu tavrınızla Türkiye'nin talihini değiştirdiniz, yüzlerce yıl unutulmayacak bir dayanışma, bir kardeşlik, bir iş birliğini sergilediniz. Milletimizden sonra en büyük övgüyü tabii ki bu Gazi Meclis hakediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title