Haberler

Binali Yıldırım: Teröre Destek Veren Belediyelere Kayyum Atanacak

Güncelleme:

Başbakan Yıldırım, bazı belediyelerin teröre destek vermesi ile bu belediyelere kayyum atanmasına ilişkin net konuştu: Adımları atmaya başladık sonuna kadar da götüreceğiz.

Başbakan Binali Yıldırım, terör destekçisi belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili "O yönde de adımları atmaya başladık sonuna kadar da götüreceğiz. Yasal düzenleme de dahil idari tasarruflar da dahil hepsi yapılacak. Bu yapılmazsa terörle mücadele başarılı sınırlı kalır. Bir de bunların sırtını sıvazlayan dış destekçiler var. Onlara karşı tavrımız da net." dedi.

TERÖRLE MÜCADELE NE ZAMAN BİTER?

Başbakan Binali Yıldırım, basın temsilcileriyle Başbakanlık İzmir Ofisi'nde bir araya geldi. Yıldırım, terörle mücadelenin ne zaman sona ereceğine yönelik öngörüsünün olup olmadığı yönündeki soruya, "Var, eğer bir terör örgütü 'ülkeyi böleceğim, toprakların bir kısmını bu ülkenin ayıracağım, ayrı devlet kuracağım' diyorsa bu uğurda gözünü kırpmadan çocuk, yaşlı demeden masum insanları öldürüyorsa, güvenlik kuvvetlerine her türlü kahpeliği yapıyorsa ne diyeceğiz? veya onların siyasi uzantıları aynı dilden konuşuyorsa ne yapmamızı bekler bu millet? O kararlılığı biz sonuna kadar devam ettireceğiz. Ne zaman bu iddiadan vazgeçerlerse bu boş hayalden vazgeçerlerse o zaman zaten sorun kendiliğinden hallolacak." yanıtını verdi.

"OPERASYONLAR KESİNTİSİZ SÜRECEK"

HDP'li belediyelerin teröre destek vermesi ile bu belediyelere kayyum atanmasına ilişkin bir hazırlık olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise Yıldırım, operasyonların kesintisiz süreceğini söyledi..

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ne zamana kadar? Masum sivil vatandaşı öldürmekten vazgeçinceye kadar. Ne zamana kadar? Polis, jandarma, asker, korucu, ülkenin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı için mücadele eden hayatlarını ortaya koyan şehit olanları öldürme bitinceye kadar devam edecek. Türkiye'nin her yerinde, İzmir'de Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Sinop'ta, Hatay'da, Edirne'de, Iğdır'da ülkenin dört bir köşesinde vatandaşlarımız korkusuzca, huzur, güven içinde gece gündüz seyahat etmeleri, iş yapmaları, sosyal hayata katılmaları sağlanıncaya kadar devam edecek. Esasen çözüm budur. Bundan başka çözüm yok. PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Kürtlerin PKK diye bir sorunu var. Sorun bu. Bu sorunu da çözmek bizim boynumuzun borcudur.

"'BEN HALKIN OYLARIYLA GELDİM, BANA BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ' DİYE BİR ŞEY YOK"

İkincisi yerel yönetimler. Özellikle HDP'nin elindeki belediyeler konusunda tespitleriniz çok yerinde. Bunları biz de biliyoruz. Burada da teröre karşı güvenlik esaslı mücadeleyi bir yandan devam ettirirken bir yandan da terör örgütüne lojistik destek veren, parasal destek veren kaynakları da ortadan kaldırmamız lazım. Yani 'Ben halkın oylarıyla geldim, bana bir şey yapamazsınız, Avrupa'ya şikayet ederim...' Öyle bir şey yok. İnsanları öldürmek için parasal ve lojistik destek sağlamak, sabileri terör örgütünün kucağına atmak özgürlük değil. Millet bunun için oy vermedi ki onlara.

"BEN SANA 500 MİLYON PARA GÖNDERİYORUM..."

Diyarbakır belediyesine verilen oylar ne için? Ben sana 500 milyon para gönderiyorum, yol, kanalizasyon, okul, park yap, insanların vakitlerini geçireceği sosyal tesisler yap, bunun için. Ama siz bu kaynakları burada kullanmayıp terör örgütüne destek amaçlı kullanırsanız orada hiç kimse hoş geldin demez.

"ADIMLARI ATMAYA BAŞLADIK"

O yönde de adımları atmaya başladık sonuna kadar da götüreceğiz. Yasal düzenleme de dahil idari tasarruflar da dahil hepsi yapılacak. Bu yapılmazsa terörle mücadele başarılı sınırlı kalır. Bir de bunların sırtını sıvazlayan dış destekçiler var. Onlara karşı tavrımız da net. Yaptıklarınızı biliyoruz ama bir gün gelecek siz de buna pişman olacaksınız. Bu silah sizi de yakacak. Bunu bilin ona göre hareket edin diyoruz. Burada da kim dost kim dost değil, onu da bu vesileyle görmüş oluyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Almanya Türkiye İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
title