Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, HDP Heyetini Kabul Etti

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye, en kötü senaryoya göre güvenliğini tehlikeye atmayacak olan hazırlıklarımızı ortaya koymaya çalışıyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, " Türkiye, en kötü senaryoya göre güvenliğini tehlikeye atmayacak olan hazırlıklarımızı ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Halkın Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Balüken ile TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder'i makamında kabul etti. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için çalıştıklarını vurgulayan Kurtulmuş, karşılıklı olarak neler yapılabileceğini konuşacaklarını ifade etti. Kurtulmuş, "Biz bu süreci siyasi akılla çözeceğiz. Ayrıca bu meselenin çözüm sürecinin önemi, bölgesi savaşla, kanla kuşatılmış bir ülke kendi içinde barışını sağlayabilirse, Türkiye'nin geleceği için önemlidir" şeklinde konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise, Kurtulmuş'a nezaket ziyareti yaptıklarını ve süreçte gelinen noktayı konuşmak için geldiklerini söyleyerek, "Bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarfediyoruz. Aynı çabayı, sorumlulukları Kurtulmuş'tan da bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kabulde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, tampon bölge konusunda Türkiye için iki konunun olduğunu belirterek, bunlardan ilkinin 'göçmenler' olduğunu söyledi. Kurtulmuş, şunları dedi:

"Geçen ayın 18'inden bu yana Türkiye'ye girmiş olan Kürt kardeşimiz var. Göç dalgasının arkasındaki temel neden Suriye ve Irak topraklarındaki karışıklık, siyasi istikrarsızlık ve Kobani ile ilgili IŞİD tehdididir. Dünyanın hiçbir ülkesi 1,5 milyon gibi büyük sayıda mülteci sayısıyla baş etmeyi kolay kolay başaramaz. Türkiye, birkaç gün içinde 150 bin, bir gecede 70 bin kişiyi alabilmeyi başarmıştı. İkincisi ülke güvenliği kısmı var. Bununla ilgili çeşitli birimler gerekli çalışmaları yapıyor. Türkiye'nin en kötü senaryoya göre güvenliğini tehlikeye atmayacak olan hazırlıklarımızı ortaya koymaya çalışıyoruz."

Tezkereye tavırları konusunda Buldan ise, HDP olarak bu ülkede yaşanan sorunların diyalog yoluyla çözülebileceğine inandıklarını kaydederek, "Sadece kendi ülkemizde değil, diğer ülkelerle anlaşmazlıkların savaşla değil diyalogla çözülebileceğine inandığımız için Genel Kurul'a gelecek olan bütün tezkerelere 'hayır' oyu kullanacağız" diye konuştu.

Demirtaş'ın ABD'de yaptığı temaslarda çözüm sürecinde son haftaya gelindiğine ilişkin açıklamasına yönelik olarak ise Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"30 yıldır bedelini hep beraber ödediğimiz sorunun çözülmesiyle ilgili konuşuyoruz. Üç iradenin bir araya gelmesi gerekiyor. Siyasi irade, Türkiye siyasi irade, siyasi iradesinden vazgeçmeden bu anlamda çözüm sürecini bitirmeye kararlıdır. Elinde silah olanın silahını bırakma iradesi. Başından beri silahların geçersiz olduğu iradesi ortada duruyor. Halkın buna destek vermesi. Büyük çoğunluk buna destek veriyor."

Silahların bırakılmasının yetmeyeceğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Siyasetin tehdit altında yapılmaması gerekir. Yol kesmeler, şehirler üzerindeki tehditler, araç yakmalar gibi olayların sonlandırılması gerekir. Süreç inşallah başarıyla sonuçlanacaktır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sırrı Süreyya Önder Numan kurtulmuş Pervin Buldan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title