Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

"Türkiye tarihte olduğu gibi bugün de Türkmenlerin de yanında yer almış ve onlara kucak açmıştır"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye tarihte olduğu gibi bugün de Türkmenlerin de yanında yer almış ve onlara kucak açmıştır" dedi.

Kurtulmuş, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür'ün "IŞİD tarafından saldırıya uğrayan Türkmenlere yardım edilmediği" iddiasına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Kurtulmuş, Türkiye'yi küresel güç dengesinin bir aktörü haline getirmek, bölgesinde barış ve istikrarın tesisi için çalışan ülke konumuna yükseltmek için çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada tarihi ve kritik bir rol oynadığını belirten Kurtulmuş, bugün Türkiye'nin bölgesel ve küresel aktör konumuna yükseldiğini, uzun yıllar sadece kriz ve afetlerle anılan Türkiye imajının yerini, uluslararası barış ve güvenliğin tesisi için görüşlerine ihtiyaç duyulan ve özgün vizyonuyla çözüm üreten Türkiye algısının aldığını ifade etti.

Bölgede yaşanan siyasi dönüşüm ve çatışma sürecinde hükümetin insani, ahlaki ve uluslararası hukuka dayalı duruşunu devam ettirdiğini kaydeden Kurtulmuş, yaşanan büyük insani trajedilere karşı bedeli ne olursa olsun asla sessiz kalınmadığını belirtti.

Türkiye'ye sığınanlara temel insani ihtiyaçları yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında yardımların yapılmaya devam edeceğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Ülke olarak bunlar yapılırken hangi etnik, mezhebi ve dini kökenden geldiğine bakmadık, bakmamaya da devam edeceğiz. Türkiye'nin şefkatine ve himayesine ihtiyaç hissedenlere bu himayeyi sağlamaktayız. Onlar bizim kardeşimizdir. İster Halep'teki Azzaz'daki Arap olsun, ister Lazkiye'deki Nusayri Arap Alevisi olsun, ister Humus'taki Hrıstiyan olsun hepsi bizim için kardeştir, komşudur, dosttur, akrabadır. Onların huzuru bizim huzurumuzdur. Bunun için ne gerekiyorsa her şeyi yapmaya devam edeceğiz."

"Türkiye hiçbir zaman terör örgütlerinin yanında yer almadı"

Türkiye'nin hiçbir zaman terör örgütlerinin yanında yer almadığına ve onlarla ortak hareket etmediğine işaret eden Kurtulmuş, "Türkiye tarihte olduğu gibi bugün de Türkmenlerin de yanında yer almış ve onlara kucak açmıştır. Aynı şekilde Kürt, Arap, Asuri, Yezidi ve diğer güçlerin yanında yer almış, onlara da kucak açmıştır" dedi.

Ülke olarak bölgenin huzuru için gerekli adımların hükümet tarafından  en ufak bir tereddüt hissetmeden atıldığını belirten Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihte olduğu gibi bugün de üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini ifade etti. Kurtulmuş, bunun bir insanlık ve büyük devlet olmanın gereği olduğunu kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Nazmi Gür Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title