Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2)

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de milletin nasıl oy kullanacağını onlara soracak değiliz. Bu aziz millet Allah'ın izni ile bu oynanan oyunlara da bakarak nasıl oy kullanacağını çok iyi biliyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, " Türkiye'de milletin nasıl oy kullanacağını onlara soracak değiliz. Bu aziz millet Allah'ın izni ile bu oynanan oyunlara da bakarak nasıl oy kullanacağını çok iyi biliyor." dedi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençler soruyor, Başbakan Yardımcısı cevaplıyor" konferansında üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Kurtulmuş, Türkiye'de çift başlı yönetimin sona erdirilmesi için yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklardan kurtulmak için yeni bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Şimdi söz de karar da milletindir. İnşallah milletimiz çok yüksek oranda evet diyerek bu teklifin önünü açacak." dedi.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Siz tek adamlık istiyorsunuz diyorlar. Allah aşkına Tayyip Erdoğan daha ne desin. Adamcağız, 'Ya ben bir faniyim. 16 Nisan akşamına kadar çıkacağım bile malum değil' diyor... Biz fani olan insanlar üzerinden hesap yapmayız. Bu topraklarda kıyamete kadar baki olan aziz milletimiz üzerinden hesap yaparız ve milletin önünü açmak için çalışırız. Cumhurbaşkanı artık sorumlu. Suç işlerse Meclis'in çoğunluğuyla cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açılabilecek. Cumhurbaşkanı bütçeyi hükümetin başı olarak yaptıracak. Bunu Meclis'e nasıl şimdi başbakan, hükümet sunuyorsa o zaman da hükümetin başı olan cumhurbaşkanı sunacak."

Kurtulmuş, 1980 öncesinde parlamentoda oylama yapıldığını ancak cumhurbaşkanının seçilemediğini hatırlatarak, bunun darbeye zemin hazırladığını anlattı.

"Sesleri solukları yetmiyor"

Avrupa'nın birçok gazetesinin Türkçe manşet ile çıktığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle dedi:

"İsviçre'nin bir gazetesi diyor ki 'Erdoğan'ın diktatörlüğüne hayır oyu kullanın'. Türkçe yazmış. Allah'ın izni ile de bütün dünyaya yavaş yavaş Türkçe'yi de öğretiyoruz, öğreteceğiz de İnşallah. Türkiye'de millet hayır dese sana ne evet dese sana ne. Anladığım kadarı ile şu, Türkiye'de hayır cephesi biraz geride kalmış, güçleri, sesleri solukları yetmiyor, millet itibar etmiyor dışarıdan da birilerini bu kampanyaya misafir olarak getiriyorlar ama hiç merak etmeyin bu aziz millet 16 Nisan'da 'evet, evet, evet' diyecek. Meşhur Bild gazetesi o da diyor ki, 'Erdoğan'ı ve Türk siyasetçileri Almanya'da görmek istemiyoruz'. Anlamadığım taraf şu, ya arkadaş 2014'te bir seçim kampanyası oldu mu, oldu. Bizler de cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlar kampanya yaptı mı yaptı. Oradaki Türk vatandaşlarımız da oy verdiler mi, verdiler. Bir kişinin burnu kanadı mı, kanamadı."

"Ne hallere geldiler yazıklar olsun"

Gayet demokratik bir şekilde seçimlerin yapıldığını aktaran Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2014 seçimlerinde bu olurken şimdi ne değişti de hani robotlar var ya böyle yürürler, birileri bunların arkasından düğmelerine bastı, hepsi ayağa fırladılar. Bu bana neyi hatırlatıyor biliyor musunuz? Sağda solda böyle radikal Marksist örgütler böyle bir takım el broşürleri dağıtıyorlar, onları hatırlatıyor. Ne hallere geldiler yazıklar olsun. Türkiye'de milletin nasıl oy kullanacağını onlara soracak değiliz. Bu aziz millet Allah'ın izni ile bu oynanan oyunlara da bakarak nasıl oy kullanacağını çok iyi biliyor."

Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz ile 2 yıl önce görüşmesini anlatan Kurtulmuş, Kurz'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini gençlere örnek gösterdiğini ve gençlerin önünün açılmasının gerektiğini söylediğini belirtti.

"Biz oradaki kardeşlerimizle gönülden gönüle konuşuyoruz"

Çok güzel ve keyifli bir görüşme yaptıklarını bildiren Kurtulmuş, şunları dile getirdi:

"Ne oldu ise bu adama, ayarlarını bozdular, 'Erdoğan Avusturya'ya gelmesin, Türk siyasetçiler Avusturya'ya gelmesin' dedi. Arkasından Almanya, arkasından Hollanda. Hollanda'nın yaptıkları kabul edilir bir şey değildir. Yenilir yutulur bir şey değildir. İnsafa, vicdana, demokrasiye, insan haklarına, fikir özgürlüklerine sığmaz. O gün Fatma Betül hanıma yaptıklarını gördünüz. Orada saatlerce beklettiler. Her türlü yanlış, hakaretler ettiler. Allah razı olsun o da sonuna kadar durdu. Niye, Türk vatandaşları ile buluşmayacaklar. Kusura bakmasınlar, bizim oradaki kardeşlerimizle buluşmak için illa böyle zamanlarda ya da meydanlarda karşı karşıya kalmamız gerekmiyor. Biz oradaki kardeşlerimizle gönülden gönüle konuşuyoruz, konuşmaya devam ediyoruz."

"Onlar bildikleri yoldan yürüsünler biz mazlum milletlerin hamisi olmaya devam edeceğiz." diyen Kurtulmuş, dünya 5'ten büyüktür demeye devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi olarak büyüyeceğinin ve daha da güçlü olmaya devam edeceğinin altını çizen Kurtulmuş, büyüyeceklerini ve gelişeceklerini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, gençlerin Türkiye'yi yönettiği dönemde çok daha yukarılara çıkacaklarına işaret ederek, 15 Temmuz darbe girişiminin iyi okunması ve arkasındaki güçlerin iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.

"Bunları iyi anlayacağız ve resmi yerine koyacağız"

Yılbaşı gecesi DEAŞ'ın İstanbul'da yaptığı saldırıda onlarca kişinin öldüğünü anlatan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu sadece bir kişi ve onun hücresinin yaptığı bir faaliyet olarak görürsek bu bir kriminal bir vakadan ibaret kalır, o parçanın gereği de ne ise onu okuyup yerine koyacağız. PKK, Cizre, Silopi ve Hakkari'de toprakları kazdı, içine bombalar koydu. Niçin koydular bunları iyi anlayacağız ve resmi yerine koyacağız. Aynı şekilde Karlov suikastını yapan o adam niye oraya gönderildi ve niye o suikast yapıldı. Bunu iyi anlayacağız, iyi çözeceğiz ve yerine koyacağız. PYD denilen bir terör örgütü nereden bu kadar silahları buldu da bir anda Suriye'nin kuzeyinde etkili hale geldi. DEAŞ denilen bir takım militanlar dünyanın dört bir tarafından nasıl bir araya getirildi de dünyanın en önemli ölüm silahları ellerine verildi. Türkiye'nin ve bölgenin başına bela edildi. Bunların hepsini okuyup yerli yerine koyacağız. Büyük resim ortaya çıktı mı parçaları koyduğumuzda çıktı."

" Suriye, sokak sokak şehir şehir bölündü"

Osmanlı coğrafyasını paramparça ettiklerini, ikinci defa bölgeyi bölmek istediklerini bildiren Kurtulmuş, "İşte görüyorsunuz koskoca Irak fiilen üçe bölündü. Suriye ben diyeyim 33 siz deyin 53 parçaya bölündü. Belki lime lime edildi. Suriye, sokak sokak şehir şehir bölündü." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'da bu işlerden anlayacak, bu gidişata müsaade etmeyecek ve bu oyunları bozabilecek tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, o yüzden Türkiye'nin üzerine abandıklarını, FETÖ'nün de PKK'nın da DEAŞ'ın da şu manşetleri atanların da gayretinin bu olduğunu aktardı.

Bunların gayretinin güçsüz ve zayıf bir Türkiye olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Türkiye ayakları üzerinde zor dursun. 'Biz öyle bir Türkiye istiyoruz ki ne olsun ne ölsün' diyorlar. Yok öyle şey, bu millet Osmanlının ve Selçuklunun torunudur. Görüyor, anlıyor ve bu ve Allah'ın izniyle oyunları da bozacak güce de inşallah sahip oluyoruz. 16 Nisan'dan sonra da çok daha güçlü ve hızlı bir şekilde yolunda yürüyen, bu oyunları altüst eden, bütün dünyada mazlumlara daha fazla kol kanat geren, ekonomisini, siyasetini istikrarlı bir hale getiren bir Türkiye için 'evet' diyoruz."

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title