Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (1)

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terörün bütün yönlerinin ortadan kaldırılması için mücadelenin sürdüğünü belirterek, "Sadece silahlı unsurlara değil aynı zamanda onlara ciddi şekilde maddi destek sağlayan insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı gibi alanlara da müdahale edilecek.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terörün bütün yönlerinin ortadan kaldırılması için mücadelenin sürdüğünü belirterek, "Sadece silahlı unsurlara değil aynı zamanda onlara ciddi şekilde maddi destek sağlayan insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı gibi alanlara da müdahale edilecek. Bununla ilgili olarak da zaten gerekli çalışmalar yapılıyor." dedi.

Kurtulmuş, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı.

Şehirlerdeki terörle mücadelenin ardından kırsalda yeni bir dönemin başladığının hatırlatılması ve bundan sonra sürecin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine Kurtulmuş, Türkiye'nin, geçen sene 22 Temmuz'dan bu yana eş zamanlı olarak çok sayıda terör örgütünün; PKK'nın, DAEŞ'in, DHKP-C'nin, başka örgütlerin saldırısı altında olduğunu dile getirdi.

Bunun sistematik bir süreç olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bunun yurt dışı bağlantısı tarafı vardı, şehirler kısmı vardı, canlı bombalarla büyükşehirlerde, başka yerlerde, terör bölgesi olmayan yerlerde saldırılar vardı. Ayrıca kırsal kesimde de saldırılar vardı. Buna karşılık da Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçleri sistematik bir karşı saldırıyı ortaya koydu. Yurt dışındaki PKK kamplarına, tespit edilen hedeflere uçaklarla taarruz uçuşları yapıldı. Aynı şekilde kırsal bölgelerde ciddi bir şekilde mücadele sürdürüldü. Şehirlerde de çok şükür yüksek bir koordinasyonla, il ve ilçe merkezlerinde terör büyük oranda sona erdirilmiş oldu. Dolayısıyla bu mücadelede nerede, ne yapmak gerekiyorsa bunlar yapılıyor, yapılmaya da devam edilecek."

Terörün bir görünen yüzü olduğunu, bir de terörle birlikte başka unsurların bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, insan kaçakçılığından uyuşturucu kaçakçılığına kadar birtakım illegal yollarla yapılanların sadece Türkiye'yi değil Avrupa'yı ve dünyayı ilgilendirdiğini söyledi.

İnsan kaçakçılarından yalan haber

Kurtulmuş, geçen cuma günü Hatay Yayladağı'ndaki bir bölgede, 'sınırdaki duvarları aşmaya çalışan ikisi çocuk altı kişinin vurulduğu' haberlerinin speküle edildiğini ve uluslararası medyada da bunların yer aldığını aktardı.

Böyle bir şeyin olmadığını belirten Kurtulmuş, "O, tamamıyla arkadaki 70-80 kişilik bir insan grubunu geçirmek için kaçakçıların zorladığı bir atmosferdi. Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları da havaya ateş açarak bu grubu geriye püskürttü." açıklamasında bulundu.

- "Sadece terörle mücadele edilmiyor"

Hint keneviri ekilen alanların da bulunduğunu anımsatan Kurtulmuş, "Bu alanlarda, Yüksekova'da, Lice'de ve başka yerlerde uyuşturucu kaçakçılığının yapıldığı da biliniyor. Şimdi terörün bu anlamda bütün yönlerinin ortadan kaldırılması... Sadece silahlı unsurlara değil aynı zamanda onlara ciddi şekilde maddi destek sağlayan insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı gibi alanlara da müdahale edilecek. Bununla ilgili olarak da zaten gerekli çalışmalar yapılıyor." dedi.

- "Terörle mücadele için ne gerekiyorsa yapılacak"

Terörden temizlenen bölgelere kurulması planlanan karakollara ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, bu konunun Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulunda ele alındığını söyledi.

Kurtulmuş, terörün sadece Nusaybin'deki eli silahlı kişiler, çukur kazarak oraya bombalar döşeyenler veya İstanbul Beyazıt'ta bombalı saldırıda bulunanlardan ibaret olmadığını ifade etti.

Terörün arkasında destekçilerin bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bunların arkasında siyasi, lojistik, istihbari destekler var. Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'ta elde ettikleri mevziler üzerinden Türkiye'ye verdikleri zararlar var. Yurt dışında birtakım propagandalar üzerinden Türkiye'ye verdikleri zararlar var. Dolayısıyla terörle mücadele sadece bu anlamda silahlı mücadeleden ibaret değil, bütün alanları kapsayan bir mücadeledir. Ne gerekiyorsa, mobil polis karakollarının kurulması, sınır güvenliğinin güçlendirilmesi, onunla ilgili hem duvar hem elektronik gözetleme sistemlerinin oluşturulması, entegre bir sınır güvenlik sisteminin çıkması... Bunların hepsi detaylı olarak konuşuluyor. Bunlar, uygulamaya konuluyor."

64. Hükümet zamanında hazırlanan Birlik, Huzur ve Demokrasi Eylem Planı'nın uygulanmaya devam edildiğini söyleyen Kurtulmuş, "Özellikle bundan sonra hem şehirlerin yeniden imarını sağlayacak hem de insanlarımızın zihnini ve gönlünü yeniden ihya ve inşa edecek faaliyetler yapılacak. Bunların hepsini terörün gücünün kırılması ve terörün zeminin daraltılması olarak görmek lazım." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title