Haberler

Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Gayrimüslim devletlerde okuyup da bizden sizden Allah rızası için aldıkları parayla İslam'ı seçtiğini duyduğunuz bir tek çocuk oldu mu? Allah için bir tek çocuk duyduğunuz mu? Ben cevabın 'hayır' olduğunu çok kesin biliyorum.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Gayrimüslim devletlerde okuyup da bizden sizden Allah rızası için aldıkları parayla İslam'ı seçtiğini duyduğunuz bir tek çocuk oldu mu? Allah için bir tek çocuk duyduğunuz mu? Ben cevabın 'hayır' olduğunu çok kesin biliyorum. Çünkü bu yapının böyle bir derdi yok." dedi.

Kaynak, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasınca (KMTSO) düzenlenen Birlik ve Beraberlik Programında yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye ve dünyaya verdiği zararları anlattı.

FETÖ'nun 160'dan fazla ülkede okullar kurduğunu belirten Kaynak, Türkiye'de kanun hükmündeki kararnameyle kapatılan okul sayısının 920 olduğunu, dünyada yaptıkları okul sayısının 783 ile neredeyse buraya yakın olduğunu kaydetti.

FETÖ'nün inananlardan "hizmet" diye para toplayarak Afrika'da, Avrupa'da, Balkanlarda, Kafkaslarda okullar açtığına dikkati çeken Kaynak, "Bu gayrimüslim devletlerde okuyup da bizden sizden Allah rızası için aldıkları parayla İslam'ı seçtiğini duyduğunuz bir tek çocuk oldu mu? Allah için bir tek çocuk duyduğunuz mu? Ben cevabın 'hayır' olduğunu çok kesin biliyorum. Çünkü bu yapının böyle bir derdi yok." dedi.

Yapının yargı, güvenlik, ordu, mülkiye ve maliye üzerinde yoğunlaştığını ifade eden Kaynak, karayolları hiç ilgi alanlarında olmayan yapının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığını tamamen ele geçirildiğini anlatarak "İnsanların özel hayatını, ticari ilişkisini dinleyeceksiniz, izleyeceksiniz, sonra bu kasetler şantaj kaseti olarak karşınıza çıkacak." diye konuştu.

FETÖ'nün bir hedefinin de yeni bir din anlayışı olduğun vurgulayan Kaynak, şunları kaydetti:

"İslam adına cinayet işleyen, İslam'ın i'sine kurban olması gereken DAİŞ'te, FETÖ'nün İslam adına bir vaiz olarak dünya üzerinde masum, kendisine eğitime adamış bir vaiz olarak lanse edilen FETÖ hareketiyle ne farkı var. Bir tanesine Irak'ın, Suriye'nin topraklarının yaklaşık 3'te birini verdiler. Hepsi 30-40 bin kişilik bir eşkıya grubu. Orada o çetenin de, o eşkıya grubunun da uyruklarına baktığınız zaman hepsi Müslüman devletlerin çocukları değil. FETÖ'nun ikinci ana hedefi bizim dinimizi ifsat etmek. Bu adama yeni vahiyler gelir. Nasıl gelir yeni vahiy? 'Ben rüyamda peygamberimizi görüyorum. O da Allah'tan yeni vahiy alıyor. Bana talimat veriyor'. Bu adam haşa mesih, bu adam mehdi. Bunun inşa ettiği dinde herşey mübah. İstersen kendini gizlemek için namazı gözünle kılabilirsin. Kendini gizlemek için bütün yasaklanmış fiilleri işleyebilirsin. Kendini gizlemek ve hedefe yürümek için her şeyi yapabilirsin. Ama 15 Temmuz'da yaptığın, robotlaştırdığın insanlarla yaptığın hadise hangi ilahi dinin bir tarafına sığar?"

"Belediye tarafından Kandil'e mermi parası"

Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 28 belediyeye kayyum atanmasını da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Kaynak, Türkiye'nin her alanda terörle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

Kaynak, "Kahramanmaraş'ın işçisi, esnafı, sanayicisi vergi versin. Onun verdiği vergiden İller Bankası pay olarak belediyelere aktarsın ve o para o belediye tarafından Kandil'e mermi parası olarak gönderilsin öyle mi? Millete hizmet etsin diye o belediyeye gönderilen parayla iş makinası alınsın, o iş makinası millete hendek kazsın öylemi. İşte OHAL'e koyduğumuz hükümle şimdi PKK terörüne karşı da gereken neyse o yapılıyor." dedi.

Açığa alınan 11 bin 500 öğretmenin durumunu ilişkin de Kaynak, "Düşünün 11 bin 500 öğretmenin maaşını veriyoruz. Diyoruz ki sen ülkeye terörist yetiştir. Bütün bunları yaparken PKK ile çok doğru, çok netice alıcı mücadele yaparken bir yandan da Suriye'de DAEŞ terörünü temizliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Şehit ailelerin çocuklarına burs protokolü

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Vahdettin Özkan, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu'nun katılımıyla, 3 yıl boyunca 9 ay süreyle Kahramanmaraş'taki 249 şehit ve gazi ailesinin çocuğuna Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından verilecek aylık 200 lira bursun protokolü imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Veysi Kaynak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title