Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler - Gazze'ye yapılan yardımlar -

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Biz sadece Gazze'ye yardım etmiyoruz, dünyanın neresinde bir mazlum varsa ona elimizi uzatıyoruz.

SARP ÖZER - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Biz sadece Gazze'ye yardım etmiyoruz, dünyanın neresinde bir mazlum varsa ona elimizi uzatıyoruz. Tabii ki Türkmen kardeşlerimizle de yakından ilgileniyoruz" dedi.

İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de bir acının, trajedinin yaşandığını belirtti.

Saldırılarda iki bine yakın kişinin hayatını kaybettiğini, on binlerce kişinin yaralandığını, binlerce evin yıkıldığını ifade eden İşler, ilan edilen geçici ateşkesin kalıcı hale gelmesi temennisinde bulundu.

Türkiye olarak ilk günden itibaren Gazze'dekilerin yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan İşler, yardımların koordinasyonunun TİKA tarafından sağlandığını hatırlattı. TİKA'nın Gazze'deki görevlileri sayesinde iç piyasadan gerekli ihtiyaç malzemelerini sağlamaya çalıştığını aktaran İşler, şunları kaydetti:

"Acilen 15 bin paket hazırlandı ve bir ailenin aylık ihtiyacını karşılayabilecek ihtiyaç maddeleri dağıtıldı. 15 bin yardım paketi bir hafta gibi kısa bir zamanda dağıtıldı. Gazze'nin merkezine on binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. Orada BM'nin okulları gibi çeşitli binalara sığındılar. Bunların sıcak yemek ihtiyacı vardı ramazanda. O zaman biz yine günde 15 bin kişiye yemek vererek ramazan boyunca karşıladık."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyanet İşleri Başkanlığının Gazze için yardım kampanyası başlattığını anımsatan İşler, "Bu yardım kampanyasında 30 milyon lira birikti. Bu para da inşallah yine TİKA vasıtasıyla Gazze'ye ulaştırılacak. Önümüzdeki günlerde 17 bin gıda paketi hazırlığı var. Bunları da inşallah oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız" diye konuştu.

Gazze'ye bunların haricinde ulaştırılan 20 tır gıda yardımının da dağıtımının yapıldığını ifade eden İşler, bombardımandan dolayı elektrik kesintilerinin yaşandığını, bunun için başta hastane olmak üzere alınan 10 jeneratörün ilgili yerlere verildiğini söyledi.

Saldırılarda ağır yaralanan Filistinlilerin olduğunu dile getiren İşler, bunların tedavilerinin Türkiye'de yapılması için uğraştıklarını söyledi. Şimdiye kadar izin alınamadığı için sadece 2 Filistinli yaralının getirildiğini belirten İşler, "Şimdi 100 yaralının getirilmesi için de görüşmeler devam ediyor" diye konuştu.

İşler, gerekli izinlerin alınmasının ardından söz konusu yaralıların Türkiye'ye naklinin gerçekleşeceğini bildirdi.

- Türkmenlere yapılan yardımlar

Sadece Gazze'de değil Suriye ve Irak'ta da acıların, sıkıntıların yaşandığını dile getiren İşler, "Son zamanlarda özellikle Irak'ta bu IŞİD hareketiyle birlikte binlerce Türkmen kardeşimiz de evlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kaldı" ifadesini kullandı.

Bu süreçte kendilerine yönelik "Türkmenlere yardım etmiyorsunuz" ithamlarında bulunanların olduğunu ifade eden İşler, şöyle konuştu:

"Biz sadece Gazze'ye yardım etmiyoruz, dünyanın neresinde bir mazlum varsa ona elimizi uzatıyoruz. Tabii ki Türkmen kardeşlerimizle de yakından ilgileniyoruz. Bunu Türkmenlerle ilgilenen herkes bilir. Hatta MHP'deki Mehmet Şandır Bey de bizim Türkmenlere ne tür destekler verdiğimizi ve zor günlerinde her zaman yanlarında olduğumuzu iyi bilirler. Doğrusu bu IŞİD olayıyla birlikte evlerini terk etmek durumunda kalan Türkmen kardeşlerimize hemen yardım elini yine biz uzattık."

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler Türkiye Gazze Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title