Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

"(Filistin'de milli mutabakata varılması) Gerçekten böyle bir uzlaşıya, birlik ve beraberliğe insanlar susamıştı.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Filistin'de milli mutabakata varılmasına ilişkin, "Gerçekten böyle bir uzlaşıya, birlik ve beraberliğe insanlar susamıştı. Umarım bu kalıcı olur" dedi.

İşler, gazetecilere 2 gün süren Kosova temaslarını ve Filistin'de milli mutabakata varılmasını değerlendirdi.

23 Nisan'ın Türkiye'de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kosova'da ise Kosova Türkleri Milli Bayramı olarak kutlandığını belirten İşler, Türk asıllı Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar'ın daveti üzerine, Kosova Türkleri Milli Bayramı kapsamındaki etkinliklere katılmak amacıyla Kosova'ya geldiğini söyledi.

Bunun yanı sıra, Kosova'da çeşitli projeler gerçekleştiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından tamamlanan projelerin de açılışlarını yaptığını kaydeden İşler, bu kapsamda Priştine'deki Fatih Camisi'nin ve Prizren'deki Sinan Paşa Camisi'nin çevre düzenlemelerinin açılışlarını da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İşler, TİKA tarafından yakın zamanda restorasyona alınacak olan Priştine'deki Yaşar Paşa Camisi ile Prizren'deki Emin Paşa Camisi'ni de ziyaret ettiklerini belirterek, "Bu coğrafyadaki ecdad yadigarı eserler, uzun yıllar ihmal edilmişti. TİKA, ecdad yadigarı eserlerin bulunduğu bu coğrafyada, restorasyon işlerini yoğunlukla yapmakta. Sadece restorasyon işleri değil, aynı zamanda eğitimden sağlığa, kültüre ve tarıma çok ciddi projeler hayata geçirmekte" diye konuştu.

Kosova'daki temasları kapsamında ayrıca resmi görüşmelerde bulunduğunu da söyleyen İşler, bu kapsamda, Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ve Başbakan Haşim Taçi ile son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

İki ülke arasında son derece verimli ilişkilerin bulunduğuna işaret eden İşler, "Siyasi ilişkilerimiz mükemmel bir şekilde devam ediyor. Aynı zamanda kişisel dostluklar da söz konusu. Bizim Türkiye olarak güçlü olmamız, buradaki insanların rahat, huzur ve barış içinde yaşamaları için de bir vesile olacağını düşünüyorum" dedi.

- Filistin'de milli mutabakata varılması

" Filistin'deki bölünmüşlük bizleri son derece rahatsız eden bir durumdu" diyen İşler, Hamas ile el-Fetih arasında milli mutabakata varılmasına ilişkin şunları söyledi:

"Bu konuda geçmişte çok ciddi katkılarımız ve çabalarımız oldu. Ancak Filistinliler arasında bir türlü ulusal uzlaşı sağlanamamıştı. Bu uzlaşı, birkaç yıl gecikmiş olarak gerçekleşti. Öncelikle, bu uzlaşının, başta Filistinliler olmak üzere, bütün bölgeye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gerçekten böyle bir uzlaşıya, birlik ve beraberliğe insanlar susamıştı. Umarım bu kalıcı olur. Bundan sonra hem başkanlık hem parlamento seçimleri yapılacak. Eğer bunlar, kazasız belasız, herhangi bir kesintiye uğramadan yapılırsa, Filistin davası için çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Filistin'in birlik ve beraberliği aynı zamanda, bölgedeki barışın gerçekleşmesi için de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Filistin, içindeki bölünmüşlüğün, sağlanması düşünülen barışın gerçekleşmesinde çok ciddi engel teşkil ediyordu. Şimdi bunun ortadan kalktığını düşünüyorum. Biz Türkiye olarak zaten bölgede huzuru ve istikrarı hedefleyen bir politika izliyoruz. Bütün bölgelerde barış olsun istiyoruz. Kendimiz de barışı sağlamak için elimizden gelen çabayı gözteriyoruz." - Kosova

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler Filistin Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title